Οι αποφάσεις εκπαιδευτικών και γονέων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 18:20

Οι αποφάσεις εκπαιδευτικών και γονέων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Σήμερα Τρίτη 11-2-2014 και ώρα 10.00 πμ. ο σύλλογος των καθηγητών και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου σε κοινή συνεδρίαση αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν :

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου στις προκατασκευασμένες αίθουσες (ISOBOX) την προσωρινή λειτουργία του σχολείου με πρωινό ωράριο και σε ασφαλή χώρο .

Απαιτούμε την πρωινή λειτουργία για τους παρακάτω λόγους :

            α) Πολλές οικογένειες με παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης θα πρέπει να κάνουν δρομολόγια πρωί και απόγευμα για να φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ανατρέποντας τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

            β) Η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας δεν είναι εξίσου ασφαλής εφόσον ένας σεισμός θα προξενήσει μεγαλύτερη ταραχή στο σκοτάδι και σε άγνωστο χώρο.

            γ) Επιπλέον, εξαιτίας της έντονα συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας, οι γονείς για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους επιθυμούν να μην διασπάται η οικογένεια τους για  μεγάλα χρονικά διαστήματα  .

            Επίσης, με αφορμή τους τελευταίους σεισμούς και δεδομένης  της επιβάρυνσης του κτιριακού  συγκροτήματός  λόγω  παλαιότητας  και πολλαπλών πολυδάπανων επισκευαστικών παρεμβάσεων   απαιτούμε την κατασκευή σε υπάρχοντα χώρο του δημοσίου ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος  το οποίο θα ανταποκρίνεται στις στεγαστικές ανάγκες του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου.

Θεωρούμε ότι η πνευματική και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας απαιτεί σχολικά κτίρια ανάλογου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

               

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                       Ο Δ/ντης

Ανθή-Μαρία Βαγγελάτου                                                      Νικόλαος Βουτσινάς




00 inkefalonia general ad 300X250