Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου στο πλευρό των σεισμοπαθών

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 19:22

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου στο πλευρό των σεισμοπαθών

Συμπατριώτισσες συμπατριώτες φίλες και φίλοι. Τούτες τις μέρες η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το ανελέητο κτύπημα του εγκέλαδου σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου την Κεφαλονιά, και ολοι με σεβασμό σκύβουν αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας.

 Εμείς σαν Σύλλογος των Επτανησίων μοναδικός   επίσημος και νόμιμος φορές στον Δήμο του Γαλατσίου βιώνουμε την σκληρή πραγματικότητα των συμπατριωτών μας  σε υπέρτατο βαθμό.Το συμβούλιό μας απαρτίζεται και από Κεφαλλονίτες αλλά και γενικότερα ο Συλλογός μας στις τάξεις του έχει πολλούς και αξιόλογους Κεφαλλονίτες που τον στηρίζουν και τον ακολουθούν.Ολοι αυτοί λοιπό στο νησί έχουν γονείς, αδέλφια ,φίλους και συγγενείς ,και φυσικά βιώνουν περισσότερο από τον καθένα μας το δικό του ξεχωριστό δράμα.

Εμείς σαν Σύλλογος των Επτανησίων από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεχή συνεργασία με  Επτανησιακούς Συλλόγους και ομοσπονδίες, και μεθοδεύουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειες μας. Εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης το οποίο και δημοσιεύσαμε μέσα από το επίσημο site του Συλλόγου μας αλλά και μέσω των λοιπών  ηλεκτρονικών εφημερίδων της περιοχής μας.

Μεθοδεύαμε την Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης .Επικοινωνήσαμε  με την αρμόδια υπηρεσία πολιτικής προστασίας αλλά και τον Δήμο Κεφαλληνίας.

Μέχρις και σήμερα ουδείς έτερος φορέας η φίλος μας ζήτησε να συνεργασθούμε για την παροχή της όποιας βοήθειας στους πληγέντες συμπατριώτες μας.

Χθές μετέβην στο Δημαρχείο της πόλις μας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος προσκεκλημένος του κ. Δημάρχου όπου του εγέννετο πρόταση από κοινού και σε επίπεδο θεσμών να υπάρξει μεταξύ του Επτανησιακού Συλλόγου  της πόλις και του Δήμου Γαλατσίου κοινή προσπάθεια  να ενισχύσουν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, μέσω της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας επικεφαλής της οποίας θα τεθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος . Για το σκοπό αυτό συμφώνησαν να καλέσουν απο κοινού τους Γαλατσιώτες αλλα και τους φορείς της πόλης να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης σε μια προκαθορισμένη «συνάντηση ανθρωπιάς» 

. Επειδή ο Σύλλογος Επτανησίων στερείτε γραφείων προτάθηκε από τον κ. Δήμαρχο να συλλεχτούν τα προαναφερόμενα είδη σε χώρο του Δημαρχείου στον 3ο όροφο  συγκεκριμένες ημέρες και ώρες όπως θα αναφέρονται σε δελτία τύπου τόσο από πλευράς Δήμου όσο και από την πλευρά του Επτανησιακού Πολιτιστικού φορέα της περιοχής .θα καταγράφονται αναλυτικά και με πλήρη στοιχεία Περατωθείσης της διαδικασίας θα παραδοθούν με πλήρη στοιχεία στον πρόεδρο κ. Γιάννη Ζαβιτσάνο όπου στην συνέχεια ο Συλλογος  Επτανησίων θα μεθοδεύσει την αποστολή τους στους πληγέντες συμπατριώτες μας. Έτσι λοιπόν βεβαιούμε Επτανήσιους και φίλους ότι αυτή μας η ενέργεια δεν κρύβει καμία μορφή πολιτικής στήριξης και δημοτικής συμπάθειας.

Ο Σύλλογος Επτανησίων απέχει από κάθε μορφή πολιτικής συνεργασίας όπως τούτο κατηγορηματικά απορρέει από τον εσωτερικό του κανονισμό. Σε επίπεδο όμως θεσμών είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί με την εκάστοτε Δημοτική αρχή σε θέματα κοινωνίας και πολιτισμού. Έτσι λειτουργεί μέχρις και σήμερα και Θεωρούμε ότι αυτό θα πράττει και στην συνέχεια  με τον εκάστοτε Δήμαρχο όπως και να λέγεται και από τον όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχεται.

Εμείς θα συνεργασθούμε για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες  συμπατριώτες μας εφόσον μας ζητηθεί από φορείς του πολιτισμού, Επτανήσιους και φίλους της περιοχής.Όχι όμως κομματικούς και πολιτικούς φορείς ( και αιτούμε ταπεινά την απο μέρους τους κατανόηση )σε μια εποχή που παρέχουν γή και ύδωρ για τα έδρανα του Δημαρχείου της πόλις κα καιροφυλακτούν οι γνωστοί άγνωστοι να μας εντάξουν σε διάφορα πολιτικά χρώματα, αλλά και επειδή θεωρούμε ότι θα είναι από μέρους μας ότι χειρότερο να στηρίξουμε την όποια πολιτική καπηλεία με αντάλλαγμα ίσως μερικούς μόλις ψήφους και ένα καλύτερο προφίλ στην πλάτη όλων όσων έχασαν τα σπίτια τους και ζούν στην λάσπη την βροχή και το κρύο και των μικρών μαθητών που αναγκάζονται να μάθουν γράμματα σε ανήλια σχολειά και τέντες, και σε ξωμάχους που στα τελευταία τους χρόνια έχουν μπει στην σκληρότερη ίσως δοκιμασία της διαδρομής τους.

Γιαυτό φίλοι συμπατριώτες κυρίες και κύριοι ας αφήσουμε τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες, ας σταματήσουμε τα λασπόνερα, τα  μικροσυμφέροντα ,τις  ανούσιες αντιπαραθέσεις και  τις δυσκολίες που ο καθένας αντιμετωπίζει σήμερα, εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και μετά από πολύ καιρό στη σκιά της κρίσης και ας βοηθήσουμε την δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά.

Θεωρούμε απαραίτητη και επιβεβλημένη μα περισσότερο ανθρώπινη την συμβολή όλων μας σε μια κοινή προσπάθεια συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας. Σήμερα είναι αυτοί. Αύριο στην θέση όλων αυτών πιθανόν να είμαστε όλοι εμείς. Ο σεισμό ποτέ δεν μας έχει ερωτήσει. Κτυπά κατά το δοκούν απρόβλεπτα.

Τα τηλεφωνά του Διοικητικού Συμβουλίου στην διάθεση σας για την παροχή της όποιας πληροφόρησης και βοήθειας . 6973543120 – 6959642737-6945639986-6973438375-6944720801-6942938282-6976197166.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συμπάσχουμε με σεβασμό αγάπη και ανιδιοτέλεια στο πλευρό τους. Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες στο μεγάλο μας πολιτιστικό οδοιπορικό ούτε τους φοβηθήκαμε ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε

Ο Συλλογός μας θέτει εκ των πραγμάτων το ζήτημα της μεγαλύτερης εγρήγορσης της πολιτείας έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

 Ευχόμαστε στους γονείς αδέλφια συγγενείς και φίλους των συμπατριωτών μας για μια ακόμα φορά  ταχεία επάνοδο στις κανονικές συνθήκες διαβίωσης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή κοινωνική και οικονομική πορεία και ανάπτυξη της όμορφης Κεφαλονιάς.




00 inkefalonia general ad 300X250