Μάκης Μαρκέτος: "Σεισμός και κράτος"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 09:37

Μάκης Μαρκέτος: "Σεισμός και κράτος"

Δευτέρα 3 Φλεβάρη 2014 ώρα 05.08. ΣΕΙΣΜΟΣ Άγριο ξύπνημα. Ευτυχώς δεν είχε μεγάλη διάρκεια . Μέχρι να καλοξυπνήσω είχε τελειώσει. Κοιτάζω το ρολόι: 5.08 . Πρώτη συνειδητή αντίδραση αυτό που μας λένε: Να έχετε ένα ραδιοφωνάκι (με μπαταρίες για την περίπτωση που έχει κοπεί το ρεύμα). Ομολογώ ότι δεν είμαι τόσο καλά οργανωμένος και έτσι δεν έχω αλλάξει μπαταρίες, είμαι όμως τυχερός γιατί έχουμε ρεύμα και το ραδιόφωνο λειτουργεί. Το ανοίγω λοιπόν στην συχνότητα που έχει κολλήσει: 96,9 ΔΤ. Περιμένω να ακούσω κάτι. Ότι νάναι για το σεισμό. Όμως το μουσικό πρόγραμμα δεν λέει να διακοπεί και τελικά δεν θα διακοπεί μέχρι τις 7.00! Μπράβο στο κράτος μας που φροντίζει τους πολίτες του.

Μέσω ιντερνετ έχουμε πλέον μάθει ότι αυτό το (πως το λέει το τραγούδι για το ευρωπαϊκό;) το ¨τιμημένο¨ το Νησί είναι η πιο σεισμογενείς περιοχή μεταξύ Νέας Υόρκης και Τεχεράνης. Γι αυτό το Νησί λοιπόν δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού. Ακούμε βέβαια για ¨Ξενοκράτη¨, ¨Δευκαλίων¨ και της Παναγιάς τα μάτια, αλλά όλοι βασικά αυτοσχεδιάζουν.

Έρχεται λοιπόν το Superfast και δεν υπάρχει οργάνωση για το ποιος έχει δικαίωμα να πάει. Έρχεται το Ε. Βενιζέλος, υποτίθεται για να δέσει στο Ληξούρι, αλλά καταλήγει να αντικαταστήσει το Superfast γιατί το λιμάνι του Ληξουργιού δεν το χωράει. Πάλι αλαλούμ με αυτούς που μπαίνουν στο καράβι.

Έρχονται δύο Καράβια του Πολεμικού Ναυτικού, όχι γιατί το προβλέπει κάποιο από τα παραπάνω σχέδια, αλλά γιατί ο Δήμαρχος το ζήτησε λέει προσωπικά από τον Υπουργό Άμυνας!!! Δηλαδή παρακάλεσα το φίλο μου το Βαγγέλη να μου δώσει το αυτοκίνητό του να πάω να ψωνίσω.
Πριν καλά-καλά φτάσουν τα καράβια στην Κεφαλονιά μαθαίνουμε ότι δεν μπορούν να πιάσουν στο Λιμάνι γιατί έχουν πολλά βαθικά!!

Δυό μέρες τώρα κάνουν βόλτες μεταξύ Βαρδιάνων και Μακρύ Γιαλού. Μα δεν το ξέρανε σε πιο λιμάνι πάνε. Μα δεν έπρεπε να είναι προετοιμασμένα για να δέσουν σε ένα λιμάνι

κατεστραμμένο από σεισμούς;
Την ίδια στιγμή η συμπατριώτισσα μας η κ. Βούλτεψη μας ενημέρωνε το πρωϊ της Δευτέρας 3/2 από κάποιο πρωϊνάδικο, ότι το πλοίο Προμηθεύς με τους γιατρούς που έχει, εξυπηρετεί ήδη όσους έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Πως γίνεται αλήθεια η μεταφορά τους στο πλοίο; Ή μήπως αντί τηλεϊατρικής γίνεται ιατρική με τηλεπάθεια; Επίσης μαθαίνουμε ότι το Χίος που θα φιλοξενήσει αστέγους θα μείνει αρόδου!! Αν είναι δυνατόν. Ευτυχώς αύριο Τρίτη φκιάνει ο καιρός.

Κατά τα άλλα παρελάσανε όλοι οι πολιτικοί της κυβέρνησης και κάποιοι της αντιπολίτευσης.

Οι Ληξουριώτες τους υποδέχτηκαν με την αρμόζουσα φιλοξενία...
Καλό κουράγιο σε όλους μας

Μάκης Μαρκέτος


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250