Δρ. Ευθύμιος Λέκκας στο inkefalonia: «Βρισκόμαστε σε πλήρη απόσβεση του φαινομένου»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 14:49

Δρ.  Ευθύμιος Λέκκας στο inkefalonia: «Βρισκόμαστε σε πλήρη απόσβεση του φαινομένου»

Έχοντας περάσει τέσσερα 24ωρα μετά τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής, το inkefalonia.gr επικοινώνησε με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δρ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φαινομένου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ο κ. Λέκκας τόνισε πως «Το φαινόμενο εξελίσσεται απολύτως φυσιολογικά. Μόνο εξαιρετικά μικρές πιθανότητες υπάρχουν για να εκδηλωθεί κάποιος μεγάλος σεισμός. Βρισκόμαστε σε πλήρη απόσβεση του φαινομένου».

Αναφορικά με τους μετασεισμούς τόνισε:

«Μπορεί να υπάρχει κάποιος μετασεισμός της τάξεως του 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, αλλά και να γίνει δεν θα προκαλέσει καμία επίπτωση. Αλλωστε ούτε γειτονικά ρήγματα έχουν επηρεαστεί».

«Ο κόσμος που δεν έχει πάθει ζημιά μπορεί να επιστρέψει σπίτι του»

«Ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, αρκεί τα σπίτια να μην έχουν βγει ακατάλληλα από τους μηχανικούς» ήταν η απάντηση του κ. Λέκκα στην ερώτηση αν μπορεί ο κόσμος που φιλοξενείται στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», ή ακόμα και σε συγγενικά η φιλικά σπίτια να επιστρέψει στο σπίτι του.

Κλείνοντας ο κ. Λέκκας ήταν κατηγορηματικός σον αφορά τις σεισμικές έρευνες που έκαναν στην περιοχή κάποια πλοία για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να επηρεάσουν κάποιο ρήγμα ή να προκαλέσουν κάποιο μεγάλο σεισμό».

Ακούστε παρακάτω όλη τη δήλωσή του


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250