Η κακοκαιρία πρωταγωνιστής στα Θεοφάνεια στην Πεσσάδα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 13:08

Η κακοκαιρία πρωταγωνιστής στα Θεοφάνεια στην Πεσσάδα (εικόνες)

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στην Πεσσάδα. Ο ισχυρός αέρας, το κρύο και τα κύματα που έσκαγαν με μανία στα βράχια δυσκόλεψαν τη ρίψη του Σταυρού, δυο «γενναίοι» νέοι όμως, αψηφώντας το κρύο έπεσαν στη θάλασσα τηρώντας το έθιμο. Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής – Στράτος Ιωακείμ

Παρά την κακοκαιρία εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να παρακολουθήσουν την καθαγίαση των υδάτων. Μετά την ολοκλήρωση των Θεοφανείων ο παπά Φωκάς, έρανε με αγιασμό τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους επιβάτες του (θα ακολουθήσει αναλυτικό φωτορεπορτάζ).

Στην καθιερωμένη τελετή παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, η αντιδήμαρχος Λειβαθούς Αθηνά Αυγουστάτου, ο επικεφαλής του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος, η περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Στεφάτου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Θωμάς και Νίκος Σκλάβος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων Απόστολος Χαραλαμπάτος, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Νίκος Μενάγιας και άλλοι. Ξεχωριστή πινελιά δώθηκε απο την Φιλαρμονική Λειβαθούς.

Δείτε το VIDEO από την Ευτυχία Χαρτουλιάρη

https://youtu.be/i3UflLt4FVQ




00 inkefalonia general ad 300X250