Ο Σύλλογος «Φίλοι του ασθενούς του Μαντζαβινατείου» για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 10:19

Ο Σύλλογος «Φίλοι του ασθενούς του Μαντζαβινατείου» για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου

Με την νομοθετική ρύθμιση για το «Μαντζαβινάτειο», το Νοσοκομείο παραμένει αυτόνομο και με την επωνυμία του, σε καθεστώς διασύνδεσης με το Αργοστόλι. Η προσπάθεια ήταν διαρκής και επίπονη, αλλά τελικά επιτυχής. Αυτό σημαίνει ότι με την λειτουργία του,όπως είναι τώρα και όπως ευελπιστούμε ότι θα αναβαθμισθεί, θα σταθεί επίκουρο στο κεντρικό Νοσκομείο στο Αργοστόλι για μια καλύτερη και συντονισμένη και πληρέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς.

Ευχαριστίες ανήκουν σε όλους που βοήθησαν, ο καθένας από την θέση του στην μακρά αυτή προσπάθεια.

Από την θέση αυτή θέλουμε πρώτα να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, που κατανοώντας την ιδιαιτερότητα του νησιού κατέθεσε την συγκεκριμένη τροπολογία. Δεν πρέπει να λησμονηθεί ησυμβολή του Ιδρύματος «Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου», του Προέδρου κ. Γερ. Αλιβιζάτου και του κ. Πέτρου Αλιβιζάτου που στηρίζουν το Νοσοκομείο, όχι μόνο στην παρούσα φάση. Ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Αλιβιζάτος συνέταξε γνωμοδότηση που στήριξε το αίτημα του Νοσοκομείου, αλλά και την τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε.

Η Επιτροπή Αγώνα με τον Πρόεδρό της Μ. Θεοτοκάτο σηματοδότησε την ενότητα και οργάνωσε και στήριξε τον αγώνα με τη δυναμική της σε όλες τις εκδηλώσεις και όπου αλλού χρειάσθηκε.

Σημαντική ήταν η διαρκής συμβολή στην μακρά προσπάθεια του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Συνεπίκουρη στην προσπάθεια ήταν η βουλευτής του Νησιού με συνεχή παρουσία, όπως επίσης και ο Περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής.

Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν πρόθυμα και όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα οι βουλευτές, Ν. Κακλαμάνης, Α. Θεοπεφτάτου, Γ. Κρεμαστινός, Σ. Λυκούδης και Ν.-Τ. Κουίκ, που στήριξαν την τροπολογία συνυπογράφοντάς την.

Η συμβολή του Αν. Δ/τού του Νοσοκομείου κ. Δ.Μαρκάτου ήταν πάντοτε ανεκτίμητη

Τα ΜΜΕ τέλος, βοήθησαν με κάθε τροπο στην ανάδειξη και προβολή της προσπάθειας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι και αφανώς βοήθησαν. Παραμένει τώρα η προσπάθεια να αναβαθμισθούν οι υπηρεσίες Υγείας προς την Παλική αλλά και προς ολόκληρη την Κεφαλονιά συμπληρώνοντας την παροχή του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου. Σημαντικά ζητήματα για την βελτίωση της παροχής Υγείας από το Μαντζαβινάτειο, όπως η δωρεά Λιβιεράτου, η αντισεισμική θωράκιση και η βελτίωση του εξοπλισμού του, είναι ακόμα ανοικτά. Ελπίζουμε να κλείσουν και αυτά σύντομα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων του Ασθενούς του «Μαντζαβινατείου» Νοσοκομείου Ληξουρίου.

 

            Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματεύς

Γ. Χρηστόπουλος-Γερουλάνος                                                    Διον. Κατερέλος




00 inkefalonia general ad 300X250