Βράβευση επιφανών Κεφαλλήνων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 12:49

Βράβευση επιφανών Κεφαλλήνων

Σε μια ξεχωριστή τελετή, αντάξια των τιμώμενων συμπατριωτών μας, συμμετείχε η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών. Συγκεκριμένα, η Ένωση Επτανησίων Ελλάδος βράβευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιφανείς συμπατριώτες μας που έχουν καταγωγή από τα Επτάνησα. Από τη Κεφαλονιά τιμήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος Γιαννουλάτος καθώς και η διακεκριμένη καλλιτέχνης Μαρία Φαραντούρη. Την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Βαλλιανάτος καθώς και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Γερουλάνος, Βανδώρος και Φωκάς.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας στην κατ 'ιδίαν συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο τον συνεχάρη εκ μέρους όλων των Κεφαλλονιτών της Αθήνας και τον προσκάλεσε σε μελλοντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ο Μακαριώτατος αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση ενώ ο κ. Βαλλιανάτος του τόνισε ότι «η γενέτειρα του είναι υπερήφανη για το άξιο τέκνο της». Ο Αρχιεπίσκοπος φανερά συγκινημένος δεν ξέχασε να επισημάνει την αγάπη του για τους Κεφαλλήνες, ενώ συνεχάρη το νέο Πρόεδρο λέγοντας ότι «νέοι άνθρωποι είναι ευχάριστο να αναλαμβάνουν τα ηνία των ιστορικών συλλόγων και πως το μέλλον της πατρίδας βρίσκεται στα νιάτα».

Επίσης, θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην Πρόεδρο της Ενώσεως Επτανησίων κα Ελένη Κονοφάου για την λαμπρή εκδήλωση.
Την εκδήλωση άνοιξαν τα μουσικά σύνολα της Ε.Ε.Ε. σε έργα Επτανησιακής μουσικής σχολής από διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες, υπό τη μουσική διεύθυνση του συμπατριώτη μας Καλλιτεχνικού Διευθυντή μαέστρου κ. Παναγή Μπαρμπάτη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, μέλος τους συλλόγου μας, κ. Βαγγέλης Φιοραβάντες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με αφορμή αυτή τη τελετή της Ένωσης Επτανησίων, η Αδελφότητα Αθηνών θα λάβει ενεργό συμμετοχή και δράση για τον όσο πιο λαμπρό εορτασμό της επετείου των 150 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα.


Το ΔΣ της Αδελφότητας Αθηνών

vraveush eptanhsiwn8vraveush eptanhsiwn15vraveush eptanhsiwn16




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ