Η φάκα και το τυρί του κ. Μιχελάκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 15:22

Η φάκα και το τυρί του κ. Μιχελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Πυλάρου στην Αγ. Ευφημία, θα παραστεί όλη η πολιτική ηγεσία του νομού μας. Βουλευτής, Α/ρχης, Δήμαρχος και λοιποί αιρετοί, θα δώσουν το παρών. Άλλοι για να ενημερώσουν τους κατοίκους για τα σχέδια του κ. Μιχελάκη για τη Κεφαλονιά σχετικά με τον «Αντικαλλικράτη», άλλοι για να τοποθετηθούν για το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με το νέο νομοσχέδιο και την διοικητική διαίρεση που επιχειρείται με αυτό στο νησί μας και οι διαφωνούντες να προτείνουν τρόπους δράσης ενάντια στο εγχείρημα του υπουργού.

Πάντως διαβάζοντας προσεχτικά τις προτάσεις του υπουργού και τα γραφόμενα στον τύπο, για την Κεφαλονιά, φαίνεται ότι ο κ. Μιχελάκης , κάθε άλλο παρά να λύσει προβλήματα που προέκυψαν από τον μνημονιακό Καλλικράτη επιχειρεί! Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες ( που αυτές υφίστανται και τις συνέπειες του Καλλικράτη ), χωρίς καμία ενημέρωση... έστω και των «υψηλών πολιτικών κλιμακίων» του νομού, με το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια του νομού, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, σχεδιάζει τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της Κεφαλονιάς, με γνώμονα όπως όλα δείχνουν, τις ενδοπαραταξιακές κόντρες της Ν.Δ. στο νησί... και τη προσπάθεια βολέματος σε θώκους, στελεχών που για τον έναν ή άλλον λόγο βρέθηκαν σε κόντρα με το Μέγαρο και «εκτός παιχνιδιού» την τριετία που έχουμε διανύσει από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αν δει κανείς το χάρτη των νέω Δήμων που επιχειρεί ο υπουργός στο νησί, θα καταλάβει αμέσως... ότι κάποιον θέλει να «κοντύνει», άλλον να «αποκαταστήσει» ( για στελέχη πάντα μιλάμε ) και κάποιον άλλον τον πιο αδύναμο... να του πετάξει το κοκκαλο με λίγο κρέας επάνω για να μην διαμαρτύρεται!!! Αν πραγματικά ο υπουργός λειτουργούσε με γνώμονα την τοπική αυτοδιοίκηση και την διόρθωση κακώς κειμένων του Καλλικράτη στο νησί μας, θα έπρεπε σε χρόνο που θα επέτρεπε τη διαβούλευση και την υποβολή αντιπροτάσεων, μαζί με το «χάρτη» να παρουσιάσει και το νέο νομικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει στους νέους Δήμους, τις δικλείδες εκίνες που θα τους καθιστούν βιώσιμους, οικονομικά επαρκείς, ευέλικτους και αποτελεσματικούς για τους πολίτες και θα έλυνε φυσικά και το πρόβλημα... με την προίκα που θα προκύψει ( δάνεια, χρέη κλπ ) από την διάλυση του Ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.

Αντ' αυτών ασκήσεις επί χάρτου... για τα «δικά μας παιδιά» και όχι φυσικά μέριμνα και σχεδιασμός για τη Κεφαλονιά και τους πολίτες της! Για άλλη μια φορά λοιπόν η Κεντρική Εξουσία γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις ανάγκες της κοινωνίας του νησιού μας, με δήθεν μεταρρυθμιστικές ενέργειες, αντί να λύνει περιπλέκει τα προβλήματα! Ας Φανταστούμε πχ το Φισκάρδο, η Έρισσος, η Αγ. Ευφημία να ενταχθούν στον Δήμο Παλικής, ή ο Κατελειός στο Δήμο Σάμης!!! Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τέτοια, που το εγχείρημα του υπουργού θα έχει αποτύχει εν τη γενέσει του! Και το κόστος για άλλη μια φορά θα το έχουν πληρώσει οι τοπικές κοινωνίες... όπως συμβαίνει πάντα! Και επειδή όπως έλεγαν οι παππούδες μας « στο ίδιο πράγμα, δυο φορές παθώς... για πάντα παθώς», ας δούμε τη «φάκα» που στήνει ο υπουργός και όχι το τυρί... που στο κάτω – κάτω είναι και μουχλιασμένο!

Τάσος Καβαλλιεράτος

vlahatasamis.gr




00 inkefalonia general ad 300X250