Eκδήλωση για τον Μαρίνο Αντύπα και το Πολυτεχνείο στην Αγ. Ευφημία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 13:11

Eκδήλωση για τον Μαρίνο Αντύπα και το Πολυτεχνείο στην Αγ. Ευφημία

Μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση έστησαν χτες στο «Πολιτιστικό Κέντρο» της Αγ. Ευφημίας , οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Πυλαρέων «Μαρίνος Αντύπας». Η εκδήλωση αναφερόταν στον πρωτεργάτη του «Αγροτικού Κινήματος» στην Θεσσαλία Μαρίνο Αντύπα, και στα 40 χρόνια από τον ξεσηκωμό των φοιτητών στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Δυστυχώς ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε όσο θα έπρεπε στη διπλή αυτή εκδήλωση.

Λίγοι λοιπόν οι κάτοικοι της περιοχής που παραβρέθηκαν, μεταξύ αυτών ο Μάρκος Κοτσιλίνης, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κεφαλονιάς, ο Νίκος Γκισγκίνης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση και η πρόεδρος του Τ.Σ. Αγ. Ευφημίας Ρούλα Γονατά - Μουστάκη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καθώς χαιρετισμό απεύθυνε και ο Μάρκος Κοτσιλίνης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη μεριά του, στο κλείσιμο του Ταχυδρομείου της Αγ. Ευφημίας και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής, σε αγώνα για να μην περάσει αυτό. Η πρόεδρος του Τ.Σ. Αγ. Ευφημίας, για το ίδιο θέμα, κάλεσε τους κατοίκους της Πυλάρου, σε έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση, για ν’ αποφασίσουν τις δράσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν ενάντια στο κλείσιμο του ταχυδρομείου. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ο πυλαρινός Γεράσιμος - Τζέρυς Γονατάς, φοιτητής του Πολυτεχνείου της Αθήνας το ’73, περιέγραψε στους παραβρισκόμενους, τη πολιτική κατάσταση της εποχής και πως έζησε ο ίδιος τα γεγονότα μέσα στο Πολυτεχνείο το τριήμερο της εξέγερσης.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι τώρα… ο Διονύσης Φραγκόπουλος λόγω προσωπικού κωλύματος, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των διοργανωτών της εκδήλωσης και την βραδιά κάλυψαν μουσικά οι…Δημήτρης Δημουλάς και Παντελής και Νίκος Φιλιπππάτος. Το ρεπερτόριό τους προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εκδήλωσης, «ανάγκασε» αρκετούς από τους παραβρισκόμενους, να σιγοτραγουδή- σουν μαζί τους, τραγούδια των Θεοδωράκη, Λοΐζου, Σπανού, Χατζιδάκι και άλλων μεγάλων συνθετών. Θα ήταν παράλειψή μας αν δεν αναφέραμε τους εκλεκτούς και πεντανόστιμους μεζέδες, που γυναίκες της Πυλάρου είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν μαζί με κρασί και αναψυκτικά στους παραβρισκόμενους.

Ακολουθούν φωτογραφίες και video από την εκδήλωση.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Βιολάτος απευθύνη χαιρετισμό.

Ο Γεράσιμος - Τζέρυς Γονατάς, αναφέρετε στις "μέρες του Πολυτεχνείου" του '73, που φοιτητής ων, έζησε από μέσα.

Μάρκος Κοτσιλίνης

https://youtu.be/uxZ96hgBJdw

https://youtu.be/ZEB8zhW4xwU

https://youtu.be/1E4GD7mP7sQ

https://youtu.be/zfX7Lg-SO2Q

https://youtu.be/FdE_1dICryw

https://youtu.be/hDNjpw5MI-I

https://youtu.be/YeBgiUH4bZ4

VlahataSamis




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250