Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (342 οι συλλήψεις)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 14:44

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (342 οι συλλήψεις)

Συνελήφθησαν συνολικά (342) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά (79) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών , την εξιχνίαση ένοπλων ληστειών και κλοπών καθώς και την διακίνηση αλλοδαπών Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Οκτώβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν. Αναλυτικά,

1. Συνελήφθησαν συνολικά (342) άτομα, από τα οποία (216) στην Κέρκυρα, (45) στη Ζάκυνθο, (52) στην Κεφαλονιά και (29) στην Λευκάδα.

2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (79) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης καθώς και άλλων «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών.

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Κάνναβη • Τρία κιλά και 746 γραμμάρια
Κοκαΐνη 351,6 γραμμάρια
Ηρωίνη 19,2 γραμμάρια
Μεθαμφεταμίνη 67,2 γραμμάρια
Δενδρύλλια κάνναβης 6
Δισκία ναρκωτικών 411
Δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών 268 χάπια και 35 φιαλίδια
Σύριγγες 12
Μαχαίρια/ γκλοπ 9
Κυνηγετικά όπλα 11
Πιστόλι 3
Πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι 364 cd και 698 dvd
Χρηματικό ποσό 5.880 ευρώ

3. Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας βεβαιώθηκαν:

• (139) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

• (12) παραβάσεις Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

4. Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης συνελήφθησαν συνολικά (137) παράνομοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :

• Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα. Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί μέλη του κυκλώματος καθώς και ένας ακόμη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μπρελόκ με επτά φυσίγγια, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια, δύο στιλέτα καθώς και ένα σπρέι πιπεριού, 352 γραμμάρια κοκαΐνης , 3,5 κιλά κάνναβης σε 44 συσκευασίες , ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 2 μέτρων περίπου , 102 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και δώδεκα κινητά τηλέφωνα.

• Την σύλληψη την (15.10.2013) το μεσημέρι στην Λευκάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας ενός 49χρονου ημεδαπού για παράνομη κατοχή ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 100 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και δύο δενδρύλλια κάνναβης.

• Την ταυτοποίηση από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενός ακόμη μέλους της σπείρας που διέπραττε ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στη Ζάκυνθο και στο Κατάκολο Ηλείας, με την χρήση βαρύ οπλισμού. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας. Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη την 01.09.2013 στην Κορινθία, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης για δύο διαφορετικές απόπειρες ανθρωποκτονίας στη Ζάκυνθο.

• Την σύλληψη την (17.10.2013) το μεσημέρι στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής Κεφαλληνίας, τριών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 24,29 και 33 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και σε αυτοκίνητο στην Κεφαλονιά.

• Την σύλληψη στις (30.10.2013) το πρωί στην Κέρκυρα από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ δράστη ένοπλων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην Κέρκυρα. Στην κατοχή του είχε ένα αεροβόλο πιστόλι και πλαστή αστυνομική ταυτότητα. Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, κατά τις οποίες, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των θυμάτων του, αφαίρεσε τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

• Την σύλληψη στις (24.10.2013) το πρωί στον χώρο του αεροδρομίου της Κέρκυρας στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, (2) ημεδαπών - μελών κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας. Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγισαν αστυνομικό, ο οποίος προσποιούνταν υπάλληλο του αερολιμένα Κέρκυρας, από τον οποίο ζήτησαν έναντι χρηματικής αμοιβής την διαμεσολάβηση του στη διακίνηση των αλλοδαπών.




00 inkefalonia general ad 300X250