Το μήνυμα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι βουλευτές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 07:23

Το μήνυμα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι βουλευτές

Οι Εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Σ' αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται το μέλλον κομμάτων και προσώπων. Κρίνεται το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.

Βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι των τελευταίων χρόνων. Ακραία διλήμματα μπαίνουν μπροστά στον Έλληνα πολίτη. Διλήμματα που δεν αντανακλούν απλά την δυνατότητα μιας καλής ή κακής διακυβέρνησης, αλλά διλήμματα που αφορούν την ύπαρξη της ίδιας της δημοκρατίας, την προοπτική και τον προσανατολισμό της πατρίδας μας.

Ο Ελληνικός λαός υποφέρει, σε υπέρμετρο βαθμό, από την πολύπλευρη και οξεία κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας. Για την σημερινή κατάσταση, φέρουμε και έχουμε αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

Αυτή την ευθύνη δεν έχει ακόμη αναλάβει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της 5ετούς διακυβέρνησής της, που παρέδωσε την Ελλάδα με ασφυκτική θηλιά στο λαιμό.

Αλλά και τα άλλα μικρότερα, παλιά και νέα, κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν κάποιες ψήφους, άλλοτε με ακραίες και ανέφικτες, άλλοτε με αντιφατικές και συγχυτικές θέσεις.

Οι πολίτες ευρισκόμενοι σε απόγνωση δεν θα πρέπει να αποφασίσουν εν θερμώ. Πάνω από την δικαιολογημένη οργή πρέπει να σταθεί η λογική. Τα πραγματικά διλήμματα δεν απαντώνται με τον ψυχικό βρασμό, αλλά με την λογική.

«Πως θα κυβερνηθεί η χώρα, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών ; »

«Ευρώ ή δραχμή ; »

«Υπεύθυνη πολιτική ή ανεύθυνος λαϊκισμός ; »

Θεωρούμε πως η επιτυχημένη διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης, δίνει ελπίδα εξόδου από την κρίση.

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, έχοντας περάσει από το καμίνι της διεθνούς σκληρής διαπραγμάτευσης, έχοντας γνώση των λαθών του παρελθόντος και έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία για το αύριο, μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή πορεία της χώρας, με το σύνολο των στελεχών του κινήματος, αλλά και τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε στρατευμένοι.

Στο ψηφοδέλτιό μας αντανακλάται η εμπειρία, η ανανέωση, η γνώση, το ήθος, η λογική, η αγωνιστικότητα και η αξιοπρέπεια.

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι ψηφοδέλτιο ελπίδας και νίκης και αποτελείται από τους:

Αραβαντινού-Λιανού Καλλιόπη (Πόπη) – Ιδιωτική Υπάλληλος, από την Παλλική

Μοσχόπουλο Σπύρο – Καθηγητής Φυσικής, πρώην Βουλευτής, από την Λειβαθώ

Φλωράτου Γεωργία (Τζίνα) – Δικηγόρος, από την Σάμη

Καλούμε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του κινήματος, να δώσουμε με πραγματική ενότητα την πιο κρίσιμη μάχη.

Μπορούμε να νικήσουμε.

Μπορούμε να δώσουμε πραγματική ελπίδα.

 

Η Παρουσίαση των υποψηφίων

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ – ΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)

aravantinou

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1968 και κατοικεί στο Ληξούρι, όπου και τελείωσε το λύκειο.

Εισήχθη στο ΤΕΙ τουριστικών επιχειρήσεων του Ηρακλείου Κρήτης.

Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στον τομέα του τουρισμού.

Έχει δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Άκη..

Έχει ενεργό δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους της Παλικής.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παλικής και μέλος του Δ.Σ. αυτής.

Είναι Γραμματέας στην Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλικής.

 

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

spyros-mosxopoulos3

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά.

Σπούδασε φυσικός και από το 1981 ασχολήθηκε με τη φροντιστηριακή εκπαίδευση., Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά στα φοιτητικά του χρόνια όπου δραστηριοποιείται κυρίως στο σύλλογο σπουδαστών Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Μαρίνος Αντύπας», του οποίου εκλέγεται μέλος του ΔΣ το 1976 και πρόεδρος την περίοδο 1977-1978.

Την περίοδο 1982-1985 εκλέγεται Νομαρχιακός σύμβουλος Κραναίας. Έχει επίσης διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος (2002-2006) και αντινομάρχης (1998-2002 και 2007-2009).

Στις εθνικές εκλογές του 2009 εκλέχτηκε βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε με συνέπεια το θεσμό και συνεργάστηκε αποτελεσματικά με τους φορείς των νησιών μας.

Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975. Διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς και Ιθάκης(1996-1999).

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ρενέ Καππάτου και έχει δύο παιδιά τη Σοφία και τον Άγγελο.

ΦΛΩΡΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ)

Flwratou

Η Γεωργία (Τζίνα) Φλωράτου, είναι κόρη του Θοδωρή και της Μάρλεν, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και κατάγεται από τη Σάμη της Κεφαλονιάς.

Είναι Δικηγόρος παρ' Εφέταις με εξειδικευμένες σπουδές στο οικονομικό έγκλημα, το οικογενειακό δίκαιο και τη δημόσια διοίκηση. Μιλάει άριστα αγγλικά και ιταλικά. Είναι Τακτικό Μέλος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιώς, της Ένωσης Δικηγόρων της Ευρώπης (E.L.S.) και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου. Από το 2007 διατηρεί το δικηγορικό της γραφείο στην Αθήνα και ασκεί αποκλειστικά μάχιμη δικηγορία.

Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και έχει υποβάλει προτάσεις για την ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης ως Εισηγήτρια σε Νομαρχιακές Ημερίδες και ως εκπρόσωπος του Ιταλικού Πανεπιστημίου Universita' Statale di Milano στη Φιλανδία για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ως εξειδικευμένη σε θέματα οικογενειακού δικαίου, συνεισφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στο πρόγραμμα νομικής αρωγής σε άπορους πολίτες που έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης.

Έχει τιμηθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς ως αριστούχος δικηγόρος.

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως πρέσβειρα του ελληνικού πνεύματος συνοδεύοντας την Ολυμπιακή Φλόγα στην Παγκόσμια Λαμπαδηδρομία στις πέντε ηπείρους.

Είναι παντρεμένη με τον Πλούταρχο Παλαβιτσίνη, Πολιτικό Μηχανικό και μητέρα ενός παιδιού.

Ως αθλήτρια αγωνιστικής τοξοβολίας έχει διακριθεί πανελλαδικά, έχει σπουδάσει κλασική μουσική και υπήρξε χορωδός του Εθνικού Ωδείου.

Εργάστηκε εθελοντικά στις Νομαρχιακές Εκλογές κατά το 2002 και 2006 καθώς και στις Εθνικές Εκλογές το 2007 και 2009 για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.




00 inkefalonia general ad 300X250