Εκδήλωση Τιμής στην Μνήμη του Κεφαλονίτη Α/Συνταγματάρχη Δημητρη Σβορώνου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 11:21

Εκδήλωση Τιμής στην Μνήμη του Κεφαλονίτη Α/Συνταγματάρχη Δημητρη Σβορώνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές τίμησαν, στις 15 Οκτωβρίου 2013, την Μνήμη του ηρωικού Α/Συνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου στο Σβορώνο Πιερίας. Ο Κεφαλονίτης Αξιωματικός, που γεννήθηκε στα Σβορωνάτα της Λειβαθούς, πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και παίρνοντας μέρος στην απελευθέρωση της Κατερίνης με το θάρρος του έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη νίκη

Προς τιμήν του, το χωριό Κολοκούρι της Πιερίας μετονομάστηκε σε Σβορώνο, αφού ο αείμνηστος Σβορώνος, σκοτώθηκε, με ηρωικό τρόπο πάνω στη μάχη.

Οι Εορταστικές Εκδηλώσεις συνδυάστηκαν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας Αδελφοποίησης των Πολιτιστικών Συλλόγων «Αγίας Πελαγίας» και «Σβορώνου», που συνυπέγραψαν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων, κ.Άννα Κουταβά και κ.Ιωάννης Χρηστακίδης.

Την Τελετή Αδελφοποίησης πλαισίωσαν οι ανταλλαγές Δώρων μεταξύ των Συλλόγων και των Αρχών και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα των δύο Συλλόγων τα οποία άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Τον Δήμο Κεφαλονιάς, εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, κ.Ευάγγελος Κεκάτος ο οποίος παρέλαβε Τιμητική Πλακέτα από τον Πρόεδρο του «Σβορώνου» και προσέφερε Συμβολική Πλακέτα στον Δήμαρχο Κατερίνης εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση.

Επιπλέον ο κ.Κεκάτος είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο του Moosburg – Αυστρίας κ.Herbert Gaggl, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις Εορταστικές Εκδηλώσεις και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας του Δήμου του με την Κεφαλονιά.




00 inkefalonia general ad 300X250