Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και εκατοντάδες πιστούς η γιορτή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013 19:25

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και εκατοντάδες πιστούς η γιορτή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά

Με περισσή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα στα Ομαλά ο πολιούχος της Κεφαλονιάς Άγιος Γεράσιμος.Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, είχε συγκεντρωθεί από νωρίς μια «λαοθάλασσα» πιστών για να τιμήσει τον προστάτη Άγιο του νησιού της Κεφαλονιάς. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρισκόντουσαν στην εκκλησία από την προηγούμενη ημέρα, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν καταφτάσει με τα πόδια από διάφορες περιοχές του νησιού. Κείμενο - Εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής

Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο.
Μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου μέχρι τον Πλάτανο, ενώ για μία ακόμη φορά πιστοί προσπάθησαν να περάσουν από κάτω του.

Το σκήνωμα του Αγίου συνόδευσαν ιερείς από όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς μαζί με τη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς,τη Φιλαρμονική της Σάμης «Θέμος Αμούργης», τη Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας», τα σώματα προσκόπων, σπουδαστές της ΑΕΝ και το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, αλλά και οι δύο σύλλογοι της περιοχής, ο Καλλιτεχνικοχορευτικός Σύλλογος Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας», ο Χορευτικός Σύλλογος Βαλσαμάτων ο «Βάλσαμος,.


Το παρών στην Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία, έδωσαν ο Περιφερειάρχης κ. Σπυρίδων Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, η αντιπεριφεριάρχης Ιονίων Νήσων κα Τζόγια Γρουζή ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββαόγλου, Ευάγγελος Κεκκάτος , Αθηνά Αυγουστάτου, Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Σπύρος Ματιάτος και Βασίλης Καμπίτσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος τη ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωνσταντάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Καλούδης και Ειρήνη Στεφάτου, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Κοκκόσης, Σπύρος Σαμούρης, Βίκτωρας Ρουχωτάς, Γιώργος Θωμάς και Δημήτρης Φιοραβάντες, ο τέως υπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας του Νησιού, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Αυγέρης και ο Λιμενάρχης κ. Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο διοικητής του Σώματος της Πυροσβεστικής κ. Μιλτιάδης Τετενές, όπως και ο ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Καραβασίλης.

Παρακάτω φωτογραφίες

Όλες οι φωτογραφίες σύντομα και στην σελίδα μας στο facebook


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250