Φωτιές έχει ανάψει έγγραφο του Αντιδημάρχου Παλλικής που υποστηρίζει ότι το νερό του Ληξουρίου είναι ακατάλληλο για χρήση

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 09:19

Φωτιές έχει ανάψει έγγραφο του Αντιδημάρχου Παλλικής που υποστηρίζει ότι το νερό του Ληξουρίου είναι ακατάλληλο για χρήση

Φωτιές ανάβει στην τοπική κοινωνία του Ληξουρίου αλλά και ενδοπαραταξιακούς τριγμούς ένα έγγραφο του Αντιδημάρχου Παλικής Ευάγγελου Θεοφιλάτου, στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σπύρο Κουνάδη σχετικά με την καταλληλότητα του νερού στην πόλη του Ληξουρίου.

Στο έγγραφο που συντάχθηκε στις 3 Οκτωβρίου με αριθμό πρωτοκόλλου 48447 και δημοσιεύει τοπική ιστοσελίδα o κ. Θεοφιλάτος γράφει χαρακτηριστικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι το νερό ύδρευσης μέσα στην πόλη Ληξουρίου, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και πολύ περισσότερο τώρα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι τελείως ακατάλληλο  για πόσιμο ακόμη και για οικιακή χρήση.

Τα παράπονα από τους συμπολίτες μας πολλά και οι διαμαρτυρίες εντονότατες.

Κατόπιν τούτων σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για την καταλληλότητα του νερού σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται».

Η δημοσίευση ενός εγγράφου στο οποίο ο Αντιδήμαρχος της περιοχής υποστηρίζει ότι το νερό της πόλης είναι τελείως ακατάλληλο προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις αλλά και ανησυχία στους κατοίκους του Ληξουρίου, οι οποίοι απαιτούν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Ο μεγάλος αναβρασμός ανάγκασε τον Αντιδήμαρχο να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υποστηρίζει ότι δέχθηκε «εξοργισμένη διαμαρτυρία συμπολιτών» κατά τη διάρκεια της οποίας πρόβαλε τις εντονότατες αντιρρήσεις του και τους διαβεβαίωσε ότι το αίτημα τους θα διαβιβαστεί «προς ενημέρωση και έλεγχο των καταγγελλομένων τους».

Αναλυτικά η απάντηση Θεοφιλάτου

Προεκλογική     «Νερό….βομβα» κατά  της  δημοτικής  αρχής.

Σχετικά  με δημοσίευμα , σε πολύ γνωστό   «και αντιΠαρισικό»  τοπικό site, εγγράφου μου, περί  της καταλληλότητας  του νερού στο Ληξούρι.

Κυρίες και κύριοι ,

Αγαπητοί-ές , συμπολίτες-ισσες.

Ένα  ωραίο πρωινό,  μπαίνοντας  όπως το καλό του θεού , στο γραφείο της διαχείρισης της καθημερινότητας, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, στο Ληξουράκι μας, έγινα δέκτης, ως κατά τόπον αρμόδιος αντιδήμαρχος, μιας εξοργισμένης διαμαρτυρίας συμπολιτών μας, για την ακαταλληλότητα του νερού, προς πόση και οικιακή χρήση…

      Το συμβάν , έλαβε χώρα ,ενώπιον του  μικρού επιτελείου των συνεργατών, του γραφείου…

   Όταν πρόβαλλα  τις εντονότατες αντιρρήσεις μου , επί της οξύτητας και της τραγικότητας  των καταγγελλομένων , περί ακαταλληλότητας του νερού και δήλωνα ότι πρώτη φορά ενημερώνομαι για τούτο, -στην οξύτατη κατάσταση που το έθεταν-, δέχτηκα  (εν  τινί  τρόπω), σφοδρότερη επίθεση , επί προσωπικού.

Περίπου ότι , ψεύδομαι όταν τους λέω , ότι πρώτη φορά ενημερώνομαι για την τραγικότητα  της καταστάσεως ,όπως  αυτοί την εξέθεταν και ότι όφειλα να έχω πράξει το άλφα και το δείνα , το χι και το ωμέγα.

Τους ηρέμησα ως όφειλα , με τη διαβεβαίωση , ότι το αίτημά τους θα διαβιβαστεί προς ενημέρωση και έλεγχο των καταγγελλομένων τους ,στην αρμόδια για τούτο δημοτική επιχείρηση του Δήμου μας.

   Έδωσα δε  άμεσα , οδηγία στους συνεργάτες μου , για την σύνταξη προσωπικού υπηρεσιακού εγγράφου , προς τον πρόεδρο της και μόνο , διά  ευνοήτους  λόγους.

             Η  επιστολή αυτή , η εντελώς υπηρεσιακή και προσωπική , προς τον πρόεδρο και μόνο του Δ.Σ   της  Δ.Ε.Υ.Α-Κ ,  - η έξι μόλις και  μόνο γραμμών-, που στις τρεις πρώτες γραμμές της ,εκφράζει τα  καταγγελλόμενα  από τους πολίτες, του προαναφερθέντος συμβάντος , θεωρήθηκαν  ατυχώς, ατυχέστατα ,ως  πόλεμος κατά της δημοτικής επιχείρησης.   

     ΕΝΩ   αγνοήθηκαν  επιδεικτικώς ,οι τρεις τελευταίες γραμμές της, που παραπέμπουν σε παράπονα συμπολιτών μας και στο κατ’ ανάγκη  αίτημά μου για επίσημη ενημέρωση , επί των καταγγελομένων, στους συμπολίτες μας , της δημοτικής ενότητας  που έχω την τιμή να υπηρετώ.

            Από καθαρή , χαρακτηριστική  και  αχαρακτήριστη,  θερμοκέφαλη αντιμετώπιση, παρά τις προφορικές προσπάθειες και  διαβεβαιώσεις μου, περί των εσφαλμένων επί της δημοτικής επιχείρησης συμπερασμάτων, το εμπιστευτικό τούτο έγγραφό μου , που έγινε κατόπιν οξυτάτης καταγγελίας συμπολιτών μας ,

 Παρεδόθη , ναι  παρεδόθη ,-όχι από εμένα ή το γραφείο μου-,  σε γνωστού  αντιΠαρισικού  μένους  τοπικό site , με σκοπό να με κατηγορήσουν αφελώς, θερμοκέφαλοι, ως κινδυνολόγο και πολέμιο της Δ.Ε.Υ.Α-Κ.

        Το  τοπικό site , μετά  χαράς και απείρων σχολίων , πολύ το χάρηκε , για να μουσκέψει  τη Δημοτική Αρχή του Παρίση με  Βόμβες νερού…

      Δε  στεναχωριέμαι για τα κτυπήματα των εχθρών.

Κι αν  η  διατύπωση  ενός  εμπιστευτικού εγγράφου, σε συνεργάτη, δεν ήταν η ιδανικότερη και υπήρχε  ανάγκη καλύτερης  διασαφήνισης  του περιεχομένου  της,  προς αποφυγή παρεξηγήσεων, προσπάθησα προφορικά και φιλικά να αποκαταστήσω κάθε παρεξήγηση και θιγόμενο.

   Ματαίως ,  η  απειλή εξετελέσθη…

« Το έγγραφο θα  δοθεί  στα  site»….

    Ατέρμονες εγωισμοί….  «Αισώπειων κοράκων» ,που δίνουν τροφή ,

 σε «Αισώπειες αλεπούδες» , που ροκανίζουν το κλαδί του Αετού που τους έδωσε εξουσία…..

      Ακόμη και υπερβολικοί να ήταν οι χαρακτηρισμοί των συμπολιτών μας και υπερβολικότερες οι διατυπώσεις του εμπιστευτικού μας εγγράφου, προς την αρμόδια υπηρεσία και τομέα ευθύνης του Δήμου ,δεν περιμέναμε επ’ ουδενί τέτοια συμπεριφορά….

Αν  είχαμε σκοπό , να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή μας, θα το κάναμε μόνοι.

Δεν  θα τη δίναμε  σ’ εχθρούς,  για  στόλισμα.

Εκτός  κι αν στο κοντινό  φόντο  των αυτοδιοικητικών  εκλογών , ο βλάξ  εγώ, βλακωδώς πίστευα και  πιστεύω , ότι οι κατέχοντες  εξουσία, - δια της βουλήσεως του Δημάρχου, αντιδημάρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και λοιποί τιτλούχοι, θα προάσπιζαν το συμφέρον της δημοτικής αρχής εν συνόλω κι  όχι τους μυωπικούς εγωισμούς τους.

     Οι συμπολίτες μας,  με αγωνία τώρα,  μετά τον ηθελημένο ντόρο, της υπαγορευμένης  και καθοδηγούμενης δημοσίευσης, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, αναμένουν από τους αρμοδίους τομείς ευθύνης του δήμου, μια  τεκμηρειωμένη τοποθέτηση.

Δεν έχω τίποτε με την  δημοσιότητα των πάντων προς τους πολίτες ούτε προσωπικά ούτε ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή ,εξακρίβωση σοβαρής καταγγελίας συμπολιτών μου , ζητούσα από αρμόδιο τομέα  του Δήμου κι ύστερα όλα στο φως.

      Κι  όχι  διασπορά  πανικού χωρίς επίσημα στοιχεία και εκλογοεπιδιώξεις εναντίον της δημοτικής αρχής και του Αλέξανδρου Παρίση .

                                                                                   Θεοφιλάτος  Ευάγγελος

                                                                                      του  Αθηναγόρα