Ξεκίνησε η διαβούλευση για απονομή ελληνικού σήματος σε γαλακτοκομικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 08:31

Ξεκίνησε η διαβούλευση για απονομή ελληνικού σήματος σε γαλακτοκομικά προϊόντα

Η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος έθεσε σε δημόσια διαβούλευση από 4/10/13 και μέχρι τις 25/10/13 τον δεύτερο κανονισμό ελέγχου και απονομής ελληνικού σήματος που αφορά στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα με το άρθρο 187 του ν. 4072/2012.


Στον προαναφερόμενο κανονισμό ορίζεται ως Φορέας Απονομής και Ελέγχου του Σήματος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα (ΕΛΓΟ Δήμητρα) και καθορίζονται λεπτομερώς όλες οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την απονομή και τη χρήση του ελληνικού σήματος .
Επιπλέον:
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου καλεί ,όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ή επιχειρήσεις να υποβάλουν τις προτάσεις τους και για τα λοιπά ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (γραφείο 222Γ) ή στο http://www.gge.gr. Οι προτάσεις πρέπει να είναι σαφείς και συγκεκριμένες και να περιέχουν, σύμφωνα με το νόμο, εκτός από την κατηγορία προϊόντων/ υπηρεσιών, πιθανές προϋποθέσεις απονομής σήματος και πιθανούς φορείς απονομής και ελέγχου σήματος.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς, με το σήμα θα ταυτοποιείται η ελληνική προέλευση προϊόντων και υπηρεσιών διαφόρων κατηγοριών.




00 inkefalonia general ad 300X250