Λούκα Κατσέλη: «Να γίνουμε ανάχωμα στον κατήφορο της ύφεσης και της λιτότητας»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 11:53

Λούκα Κατσέλη: «Να γίνουμε ανάχωμα στον κατήφορο της ύφεσης και της λιτότητας»

Τη φιλοσοφία αλλά και τους υποψηφίους της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στο Αργοστόλι η Λούκα Κατσέλη, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Φωκάς» και την οποία έχετε την δυνατότητα να την παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση (κάμερα Γιάννης Παπαδάτος) μέσα από το inkefalonia .

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η κ. Κατσέλη παρουσίασε τους δύο υποψηφίους, τον Παναγή Βλάχο και τον Σπύρο Ματιάτο και εν συνεχεία ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός της.

Πιο αναλυτικά μεταξύ άλλων τόνισε:

• Η Κοινωνική συμφωνία φτιάχτηκε για να βάλει ένα ανάχωμα στον κατήφορο της ύφεσης και της μονόπλευρης λιτότητας, της μείωσης μισθών και συντάξεων. Μακριά από το «ναι» σε όλα και το «όχι» σε όλα, να προτείνει λύσεις.

• Στόχος που έγινε το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας είναι για να παρουσιάσουμε και να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας ένα εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και των θεσμών.

• Θέλουμε να δράσουμε ως καταλύτης στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον ΠΑΣΟΚ και έχει μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα με νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και το απέδειξε αυτό όταν διαπραγματεύτηκε με την Τρόικα.

• Ξεκινήσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

• Στην πολιτική άλλωστε θέλουμε να μπαίνουν άτομα που έχουν ένσημα στη ζωή τους.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Παναγής Βλάχος τόνισε πως: «Πρέπει η οικονομία να εργάζεται για την κοινωνία και όχι η κοινωνία για την οικονομία. Εμάς μας συνδέει η αγάπη για τον τόπο και ο τελευταίος Κεφαλλονίτης ξέρει τον αγώνα του Γεράσιμου Αρσένη για την Κεφαλονιά. Κάποιοι επιτέλους θα πρέπει να αγωνιστούν για το καλό της Κεφαλονιάς. Θέλουμε να κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει όλοι να κάνουμε την υπέρβασή μας και να πούμε "φτάνει πια, ως εδώ"».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Ματιάτος δήλωσε: «Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να συστρατευτώ με την Κοινωνική Συμφωνία για να υπηρετήσω τις αξίες του Σοσιαλισμού Ειλικρινά λυπάμαι τον ασυμβίβαστο Κεφαλλονίτη, που πλέον συμβιβάζεται».

Στην συνέχεια η κυρία Κατσέλη απάντησε στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρευρισκομένων, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο σάιτ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250