Η συνέντευξη της πρώτης μαθήτριας των πανελλαδικών στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 16:43

Η συνέντευξη της πρώτης μαθήτριας των πανελλαδικών στην Κεφαλονιά

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο mykefalonia

Η Ελένη Μαράτου πριν από λίγες μέρες συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις 19566 μόρια και κατέλαβε μια από τις πρώτες θέσεις στη Νομική σχολή Αθηνών.

Αλλά και το μεγαλύτερο βαθμό σε ολόκληρο το νησί.

Εμείς μιλήσαμε μαζί της για την επιτυχία της αυτή σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

Καλησπέρα Ελένη, κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Πρώτη των πρώτων στο νησί και μάλιστα με έναν από τους καλύτερους βαθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Τρισευτυχισμένη και δικαιωμένη διότι το διάβασμα τόσων χρόνων απέδωσε καρπούς.

Με άνεση λοιπόν στη Νομική Αθηνών. Ένα όνειρο ζωής ή κάτι που προέκυψε τελευταία;

Είναι ένα όνειρο ζωής. Πιστεύω πως είναι κάτι που μου ταιριάζει, αλλά παρακινήθηκα κι από το ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον.

Ήταν πραγματικά δύσκολα τα θέματα όπως λεγόταν από όλα τα μέσα ενημέρωσης μετά τις εξετάσεις ή απλά για πολύ καλά διαβασμένους.

Αντικειμενικά ήταν δύσκολα τα Αρχαία. Για τα υπόλοιπα, όποιος ήταν πολύ καλά διαβασμένος μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Το μυστικό της επιτυχίας; Θες να μας το αποκαλύψεις; Πολλές ώρες διάβασμα ή κάτι άλλο;

Το μυστικό της επιτυχίας είναι το συνεχές διάβασμα όλα τα προηγούμενα σχολικά χρόνια. Εκτός από αυτό, παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, και ειδικά στην θεωρητική κατεύθυνση, όπως η έκφραση και ο σωστός χειρισμός του λόγου.

Σε πρόσφατη σου συνέντευξη διαβάσαμε ότι λόγω οικογενειακής οικονομικής κατάστασης δεν έκανες ούτε μια ώρα φροντιστήριο. Μήπως η θέληση είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία;

Βέβαια, εξάλλου εξάλλου στη θεωρητική κατεύθυνση δεν μετράει το φροντιστήριο, αλλά το προσωπικό διάβασμα. Κυρίως όμως όταν υπάρχει θέληση μπορείς να περάσεις όλα τα εμπόδια και να πραγματοποιήσεις το σκοπό σου.

Πρόσφατα βραβευτήκατε από το ίδρυμα Βεργωτή για την επιτυχία σας 9 μαθητές, οι 3 πρώτοι των τριών κατευθύνσεων. Πόσο σημαντικό για εσάς είναι μια τέτοια αναγνώριση, αλλά και η οικονομική βοήθεια;

Ήταν πολύ σημαντικό, γιατί κι αυτό το γεγονός είναι ακόμη μια δικαίωση για την επιτυχία μας, αλλά και λόγω της χρηματικής ενίσχυσης. Γενικότερα είναι καλό να συμβαίνουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους που σε βοήθησαν σημαντικά στην επίτευξη αυτού του σκοπού;

Θα ήθελα να αναφερθώ σε έναν καθηγητή μου αλλά προτιμώ να κρατήσω την ανωνυμία του. Και φυσικά στην η οικογένειά μου.

Ως Ελένη , βλέποντας μια πολύ όμορφη κοπέλα απέναντι μου, πόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς μακριά από τις ανησυχίες της ηλικίας και να μείνεις προσηλωμένη σε έναν στόχο σαν αυτόν που πέτυχες;

Είναι εύκολο, γιατί όταν έχεις κάποιον στόχο και αφοσιώνεσαι ολοκληρωτικά σε αυτόν, λες ότι αυτό τον καιρό θα κάνω αυτό που θέλω και μετά θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα.

Γενικά κυριαρχεί στην εποχή ένα μήνυμα απαξίωσης των πάντων. Τι θα ήθελες να στείλεις στη νεολαία του τόπου μέσα από αυτή σου την συνέντευξη κι έχοντας πετύχει ήδη κάτι σημαντικό;

Σίγουρα τα πράγματα και η κατάσταση που ζούμε είναι δύσκολη, αλλά εμείς ως νεολαία δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας και τους στόχους μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Πως σκέφτεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον μέσα από αυτή τη σχολή; Όνειρα για το μέλλον;

Θέλω αφού τελειώσω να συνεχίσω και παραπέρα, ή για εισαγγελέας ή για δικαστής!

Πως ονειρεύεσαι τη φοιτητική σου ζωή από εδώ και πέρα;

Ανυπομονώ. Θα έχει σίγουρα πολύ διάβασμα, αλλά παράλληλα θα έχει όλα τα καλά που περιμένει κάθε φοιτητής από την φοιτητική του ζωή.




00 inkefalonia general ad 300X250