ΥΠΕΣ: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 07:18

ΥΠΕΣ: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

«Για πρώτη φορά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας» αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Όπως σημειώνει, «μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια».  

Ειδικότερα, αναφέρει πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έδωσε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ.

«Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: naftempotiki.gr