Επιτυχία στην μουσικοχορευτική εκδήλωση της «Ιονίου Πνοής» για την ανάδειξη της παραδοσιακής κεφαλλονίτικης φορεσιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 21:52

Επιτυχία στην μουσικοχορευτική εκδήλωση της «Ιονίου Πνοής» για την ανάδειξη της παραδοσιακής κεφαλλονίτικης φορεσιάς

«Δως του φουστανιού σου αέρα», αυτός ήταν ο τίτλος στην πολύ όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ιόνιος Πνοή» χθες το βράδυ στην Πλατεία του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα. Κείμενο – εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής

Η ανάδειξη της παραδοσιακής Κεφαλλονίτικης φορεσιάς – σύνδεση με ήθη και έθιμα του τόπου μας, ήταν το θέμα της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματικά καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που έδωσε το παρών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χόρεψαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαρτιών «Το Σπάρτο» και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «Ο Αιγιαλός».

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Φραγκίσκος Βουτσινάς, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φάρσων «Ο Φάρος», ενώ η Μαρία Βουτσινά μίλησε για την «Κεφαλονίτικη αγροτική ενδυμασία (16ος – 19ος αιώνας). Ηθη και έθιμα που σχετίζονται με την εξέλιξή της».

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «Ιόνιος Πνοή» Σπύρος Γερολυμάτος, απένειμε τιμητικές πλακέτες στην πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτιών «Το Σπάρτο» Ευαγγελία Παυλάτου, όπως επίσης και στο μέλος του ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «Ο Αιγιαλός» Πόπη Μαρκέτου.

Μετά το πέρα της εκδήλωσης ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή μουσική και χορό.

Παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες απο την εκδήλωση

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=iQkg5FQuKAc