Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Γερασιμάκης ο οξύθυμος» του Σπυρίδωνος Γ. Λυκούδη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 01:50

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Γερασιμάκης ο οξύθυμος» του Σπυρίδωνος Γ. Λυκούδη

Πραγματοποιείται την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», από τις εκδόσεις ΗΧΟΡΑΜΑ-MEDIA, η παρουσίαση του βιβλίου« Γερασιμάκης ο οξύθυμος» του συγγραφέα Σπυρίδωνος Γερασίμου Λυκούδη.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στο Κεφαλλονίτικό γλωσσικό ιδίωμα και περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες, που έχουνε συμβεί στους περασμένους καιρούς στην Κεφαλλονιά.
Το βιβλίο είναι γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση και προβάλει την ευχάριστη πλευρά της ζωής, στους παλαιότερους χρόνους, στα χωριά και στην πόλη.


Σκοπός του βιβλίου είναι η διάσωση και διάδοση του Κεφαλλονίτικου γλωσσικού ιδιώματος, με στόχο να θυμηθούνε οι παλαιοί και να μάθουνε οι νέοι, τον παλαιό τρόπο ζωής και την Κεφαλλονίτικη «τοπολαλιά» μέσα από αυθεντικούς Κεφαλλονίτικους διαλόγους του παλαιού καιρού.
Το βιβλίο θα διατίθεται απο όλα τα βιβλιοπωλεία.

Ο συγγραφέας Σπύρος Λυκούδης και οι εκδόσεις, ΗΧΟΡΑΜΑ-MEDIA, προσκαλούν όλους τους Κεφαλλονίτες και όλες τις Κεφαλλονίτισες, να παραβρεθούνε στην παρουσίαση του δικού τους Κεφαλλονίτικου βιβλίου, που είναι γραμμένο από έναν δικό τους άνθρωπο.

Ο « Γερασιμάκης ο οξύθυμος» είναι ο τυπικός παραδοσιακός Κεφαλλονίτης, που εκφράζει τον μέσο κεφαλλονίτη του τότε, αλλά και του σήμερα.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό πολλοί Κεφαλλονίτες, θα ξαναφέρουνε στον νου, «τύπους» και «εικόνες» του παρελθόντος, που έχουνε αφήσει, μία ευχάριστη και νοσταλγική ανάμνηση, από την καθημερινή ζωή της Κεφαλλονιάς, της εποχής εκείνης.

Το βιβλίο «Γερασιμάκης ο οξύθυμος» είναι αυτό το πνευματικό έργο, που ζητούσανε από πολύ καιρό, οι βιβλιόφιλοι Κεφαλλονίτες της Ελλάδας και οι Κεφαλλονίτες της διασποράς.
Τον «Γερασιμάκη τον οξύθυμο» θα παρουσιάσουνε επίλεκτα μέλη της Κεφαλλονίτικης επιστημονικής κοινότητας,
Όπως η κυρία Αναλυτή Δήμητρα, Φιλόλογος, υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η εξαίρετη φιλόλογος κυρία Τζανάτου Ειρήνη, που είναι γνωστό το έργο της για την παιδεία και ο διακεκριμένος Εκπαιδευτικός με το πολυσχιδές μορφωτικό έργο, Γαλανός Γεράσιμος.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Σπύρος Λυκούδης, κατάγεται από την Κεφαλλονιά, από το χωριό Κοντογουράτα της Θηνιάς, και από το Μεσολόγγι, από την πλευρά της μητέρας του.

Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα και πήγε στις Η.Π.Α μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Εσυνέχισε τις σπουδές του στο Ισπανοαμερικανικό Ινστιτούτο, της Νέας Υόρκης, στο τμήμα Business Administration.
Εργάστηκε για 35 χρόνια σαν υπεύθυνος πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων δυτικής Ελλάδος, σε μεγάλη Ελληνική
Εταιρία.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει μόνιμα στην Κεφαλλονιά.


Πιστεύει ακράδαντα στην Ελληνική φιλοσοφική και επιστημονική θεώρηση των πραγμάτων, όπως την διατυπώσανε οι 4.500 Έλληνες φιλόσοφοι.
Έχει γράψει επτά βιβλία, και ο << Γερασιμάκης ο οξύθυμος >> είναι το πρώτο του βιβλίο που παρουσιάζεται.




00 inkefalonia general ad 300X250