Η αριστουργηματική παράσταση για τον Μίκη Θεοδωράκη χθες στο Αργοστόλι (VIDEO / ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 22:16

Η αριστουργηματική παράσταση για τον Μίκη Θεοδωράκη χθες στο Αργοστόλι (VIDEO / ΕΙΚΟΝΕΣ)

Του Χρήστου Λαμπράκη Η θρυλική ζωή του Μίκη Θεοδωράκη με τις περιπέτειες, τους αγώνες  αλλά και τη σπουδαία μουσική προσφορά ταυτισμένη με ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αναβίωσε χθες στο Αργοστόλι στην αριστουργηματική παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη Ζωή μου».

Ξεκινώντας από τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 και φθάνοντας στο σήμερα με ενδιάμεσους «σταθμούς» ταραχώδεις αλλά και μαύρες στιγμές στην ελληνική ιστορία (Κατοχή, Δεκεμβριανά, εμφύλιος, εξορίες, χούντα κ.α.) η παράσταση παρουσίασε με μοναδικό τρόπο, παράλληλα, την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και τη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

25 ηθοποιοί-χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και 11 μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κατακτώντας τον ενθουσιασμό αλλά και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού σε μια παράσταση πλημμυρισμένη από μνήμες.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΚΕ, παρουσία του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Α. Παρίση, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Ανουσάκη, του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκη και του Αντιδημάρχου κ. Β. Θεοφιλάτου.

Συντελεστές

Το σενάριο και  τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης ενώ εμφανίσθηκαν σπουδαίοι ηθοποιοί όπως, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Φιλαρέτη Κομνηνού αλλά και νεότεροι, ενώ τραγούδησαν ο Κώστας Μακεδόνας η Γιώτα Νέγκα, ο Κώστας Θωμαϊδης και η Άννα Λινάρδου.

Λίγο πριν την έναρξη, μέλη της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς εισήλθαν στο χώρο και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Πάρτε μια γεύση μιας από τις ομορφότερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στην Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια στο VIDEO που ακολουθεί και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρακάτω.

https://youtu.be/isljfUNAa5c


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250