Ενθουσίασε η ορχήστρα «BIG BAND» σε Ληξούρι και Αργοστόλι (Video - Εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 21:09

Ενθουσίασε η ορχήστρα «BIG BAND» σε Ληξούρι και Αργοστόλι (Video - Εικόνες)

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης – Μάκης Μοσχόπουλος Μια από τις ομορφότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, πλημμυρισμένη από μουσικά χρώματα απήλαυσαν όσοι βρέθηκαν σε Ληξούρι και Αργοστόλι το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου αντίστοιχα με προσκεκλημένη από την ΚΕΔΗΚΕ την Κορινθιακή ορχήστρα BIG BAND «Γιάννης Λιακώνης» πραγματοποιώντας δυο εμφανίσεις που εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν. Ξεχωριστή στιγμή κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η εμφάνιση των χάλκινων παίζοντας γνωστά εγχώρια και ξένα κομμάτια.

Η Ορχήστρα

Η BIG BAND αποτελούμενη πλέον από 20 μουσικούς δημιουργήθηκε την δεκαετία του '90 με αρχιμουσικό τον Γιάννη Λιακώνη αλλά σταμάτησε να λειτουργεί λόγω του θανάτου του.

Φέτος, συμπληρώνοντας 10 χρόνια από το θάνατό του  επαναλειτουργεί στη μνήμη του και την επιμέλεια της έχει η αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής κ. Γλυκερία Μωραϊτάκη.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αρκετά φεστιβάλ.

Κατά το παρελθόν συνεργάστηκε με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Γιώργος Μουζάκης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης κ.α.

Στη BING BAND έπαιξαν και οι συμπατριώτες μας Σπύρος Αλεξανδράτος και Άγγελος Τζαμαρίας.

Οι δηλώσεις στο inkefalonia.gr της αρχιμουσικού Γλυκερίας Μωραϊτάκη

Η Μπάντα είχε ιδρυθεί το 1990 και ήταν από τις πρώτες Big Band στην Ελλάδα, το 2003 είναι η χρονιά που χάσαμε τον μαέστρο μας Γιάννη και σταμάτησε να λειτουργεί . Επαναλειτουργούμε φέτος  και αυτό οφείλετε και στην ΚΕΔΗΚΕ που μας κάλεσε και έτσι μας «ανάγκασε να κάνουμε ποιο εντατικές πρόβες για να μπορέσουμε να έρθουμε .

Η μπάντα αποτελείτε από 20 μουσικούς  οι οποίοι ανήκουν όλοι στην φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων και της Λέσχης Τζαζ Κορίνθου υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Λιακώνη, αλλά έχουμε και έκτακτους όπως είναι οι τραγουδιστές μας . Το ρεπερτόριο προέρχεται από γνωστά στάνταρ της εποχής των μεγάλων ορχηστρών και συνθέσεις του Γιάννη Μουζάκη.

 Η ορχήστρα μας στην Κεφαλονιά έκανε την πρώτη εκτός έδρας εμφάνισή της και είναι μεγάλη μας χαρά, είχαμε έρθει το 1997 το κοινό και τότε αλλά και τώρα είναι ένθερμο γιατί οι κεφαλλονίτες αγαπάνε τοσο πολύ την καλή μουσική, είναι φιλόμουσοι και συμμετέχουν πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις με πολύ κέφι.

Η Big Band είναι ένας όρος ορχήστρας  που έχει ξεκινήσει από την εποχή του Φρανκ Σινάτρα στην Αμερική, και ήταν οι πρώτες ορχήστρες αυτού του τύπου, με πνευστά, πιάνο και τραγούδι.

Η εμφάνιση στο Αργοστόλι

https://youtu.be/tufauTHJmws

Η εμφάνιση στο Ληξούρι

https://www.youtube.com/watch?v=ReXMYQ1nOaU&feature=share&list=UUPoReUvfY-djSlOa4zNOvKg


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250