Φορέας Διαχείρισης Αίνου: Πεζοπορία στο μονοπάτι “Χιονίστρα-Καρβουνόλακος” την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 19:30

Φορέας Διαχείρισης Αίνου: Πεζοπορία στο μονοπάτι “Χιονίστρα-Καρβουνόλακος” την Κυριακή

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που αναπτύσσει, και μετά τις επιτυχημένες εκδρομές που διοργάνωσε για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Αίνου και τη συλλογή της ρίγανης, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με πεζοπορία στο μονοπάτι "Χιονίστρα-Καρβουνόλακος" την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013. Κατά την πεζοπορία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή, το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης και τη μοναδικότητά του, ενώ μέσα από τον εντοπισμό σπανίων ειδών φυτών και ζώων, θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους για μια περαιτέρω εξοικείωση με την βιοποικιλότητα του Εθνικού Δρυμού Αίνου.  


Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, στο τηλέφωνο 26710-29258 ή στο E-mail του Φορέα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα μπορέσετε να διαθέσετε όχημα για την μεταφορά επισκεπτών που δεν διαθέτουν δικό τους.
Θα συναντηθούμε στις 08.30 το πρωί στο χώρο στάθμευσης της Κεντρικής Πύλης του Εθνικού Δρυμού Αίνου.
Κατά την εκδρομή θα διατεθεί ελαφρύ γεύμα.

Περιγραφή της διαδρομής
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί "Χιονίστρα- Καρβουνόλακκος" έχει μήκος 5,150 m περίπου και περιλαμβάνει τμήμα του δεύτερου μεγαλύτερου σε μήκος μονοπατιού του Αίνου, "Μέγας Σωρός- Διγαλέτο". Το σημείο έναρξης είναι η θέση 'Χιονίστρα' (υψόμετρο: 1.614 m), στην οποία βρίσκεται προστατευμένο το πυκνότερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής εξάπλωσης της Viola cephalonica (κεφαλληνιακής Βιολέτας), στενότοπου ενδημικού του Αίνου. Η χρονική διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται σε περίπου 3 ώρες. Το Α΄ τμήμα της διαδρομής ("Χιονίστρα- Διασταύρωση για Μέγα Σωρό") βρίσκεται επί του οδικού δικτύου του Εθνικού Δρυμού με ελαφριά κλίση κατηφορική (χωματόδρομος). Το Β΄ τμήμα του μονοπατιού ("Διασταύρωση για Μέγα Σωρό- Θέση Αναψυχής Πηγάδια"), βρίσκεται εντός του δάσους της κεφαλληνιακής Ελάτης με μεγάλη κλίση κατηφορική ενώ το Γ΄ τμήμα ("Θέση Αναψυχής Πηγάδια- Θέση Αναψυχής Καρβουνόλακκος") της διαδρομής βρίσκεται επί του περιμετρικού δρόμου του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού (χωματόδρομος). Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί διαθέτει πλήρη σκίαση σχεδόν στο σύνολό της. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός έως μέτριος, συνεπώς η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Σας περιμένουμε!

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη
Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών




00 inkefalonia general ad 300X250