Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές-Εντάσσονται και τα καταστήματα franchise

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 07:32

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές-Εντάσσονται και τα καταστήματα franchise

Υπερψηφίστηκε από την Βουλή τα νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης στο οποίο-εκτός των άλλων-ρυθμίζεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η βασική ρύθμιση :Όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο (δύο τα Χριστούγεννα, μία το Πάσχα και από μία στις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους που καθιερώνονται) ενώ με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη θα ορίζεται πόσες επιπλέον Κυριακές (μέχρι 45) θα μπορούν να λειτουργούν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (έως 250 τ.μ. Οι αντιπεριφερειάρχες έχουν την εξουσία, επίσης, να αποφασίζουν όχι μόνο για τον αριθμό των Κυριακών που θα μπορούν - πάντα σε προαιρετική βάση - να λειτουργούν τα καταστήματα, αλλά και για τις περιοχές στις οποίες θα ισχύει η απελευθέρωση, λαμβάνοντας υπόψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Σημειωτέον ότι προβλέπονται κυρώσεις για τους αντιπεριφερειάρχες εκείνους που δεν θα εκδώσουν αποφάσεις στην τρίμηνη προθεσμία.  

Οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών θα πρέπει να εκδοθούν σε διάστημα τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου και δίνεται η δυνατότητα αναθεώρησης της απόφασης μια φορά το χρόνο, αρχής γενομένης από το 2015.

Την τελευταία στιγμή έγινε δεκτή βουλευτική τροπολογία για την υπαγωγή των καταστημάτων franchise σε εκείνα που θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές.




00 inkefalonia general ad 300X250