Το Εργατικό Κέντρο για τα αποθεματικά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 16:58

Το Εργατικό Κέντρο για τα αποθεματικά

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης Καταγγέλλει και καταδικάζει τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και των νοσοκομείων και των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με το κούρεμα που προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος οδηγεί τα ταμεία τα νοσοκομεία τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε χρεοκοπία.

Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι οποίες ψήφισαν νόμους που υποχρέωσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια και άλλους φορείς, που χρηματοδοτούνται από το μόχθο του ελληνικού λαού, να τοποθετούν μέρος των αποθεματικών τους, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η οποία αυθαίρετα δάνειζε τα λεφτά του ελληνικού λαού στο κράτος, μέσω ομολόγων, για να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι , οι βιομήχανοι , οι τραπεζίτες.

Η αρπαγή-κλοπή των αποθεματικών είναι τεράστια. Ενδεικτικά αναφέρουμε 12 δις ευρώ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, 70 εκατ ευρώ από τα Νοσοκομεία, 80 εκατ. Ευρώ από τα Πανεπιστήμια, 208 εκατ. Ευρώ, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.

Είναι βέβαιο ότι υπό το βάρος της οικονομικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από το τσεκούρωμα των κρατικών ενισχύσεων, σε συνδυασμό με το «κούρεμα» των αποθεματικών, θα προωθηθούν νέες γενικευμένες περικοπές που θα στερήσουν και θα συνθλιβούν βασικές παροχές ,συντάξεις, μισθοί. Είναι όμως επίσης βέβαιο ότι τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με ευθύνη κράτους – κεφαλαίου, θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για να υλοποιηθούν τα εφιαλτικά σχέδια των μνημονίων και γενικότερα των αντεργατικών πολιτικών.

Απαιτούμε και διεκδικούμε

Κάλυψη όλων τα απωλειών από το «κούρεμα» με ευθύνη κράτος και κεφαλαίου

Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και παροχές. Ανάκληση όλων των μειώσεων των συντάξεων και των παροχών.

ΤΟ Δ.Σ




00 inkefalonia general ad 300X250