Το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς στηρίζει την ΕΡΤ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 19:43

Το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς στηρίζει την ΕΡΤ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος 'ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ' καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει το πρωτοφανές , πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ , που αποτελούσε , εκτός των άλλων , για μας που ασχολούμαστε με τα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας , την ΜΟΝΗ φωτεινή εστία , στην μαυρίλα που επικρατεί στο υπόλοιπο τοπίο των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας .

Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση της ΕΡΤ , αποτελούσαν για τον λαό μας , μοναδική πηγή ενημέρωσης , ψυχαγωγίας , μόρφωσης και έμπνευσης . Απ' αυτούς τους σταθμούς εκτός των άλλων , γνωρίσαμε τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και τα έργα τους . Είδαμε και ακούσαμε μοναδικές παραγωγές , που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας , διαμορφώνοντας το ποιοτικό καλλιτεχνικό μας κριτήριο . Είναι το μοναδικό μέσο που δίνει την δυνατότητα προβολής του έργου των δημιουργών .

Το επίπεδο της πληροφόρησης , σε πείσμα των παρεμβάσεων των εκάστοτε κυβερνητικών 'επιτρόπων' , είναι κατά πολύ πληρέστερο από κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης .

Η τεχνική και καλλιτεχνική αρτιότητα των προγραμμάτων της ΕΡΤ , είναι απλησίαστη για τα δικά μας δεδομένα και όχι μόνο .

Ειδικά για μας στην Περιφέρεια , τον απλό λαό της επαρχίας , είναι μοναδική , τακτική και φθηνή πηγή εμπειριών , γνώσεων και ψυχαγωγίας .

Θεωρούμε λοιπόν ότι η πράξη αυτή των κυβερνητικών εταίρων , αποτελεί αφ' ενός πρωτοφανή και απαράδεκτη πραξικοπηματική ενέργεια και επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού και αφ' ετέρου ευθύ χτύπημα στην δημοκρατία , τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου .

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και ζητάμε να μείνει σε λειτουργία η ΕΡΤ , για να μπορέσει να γίνει σωστά και δημοκρατικά η εξυγίανση της και παραπέρα ποιοτική βελτίωση του επιπέδου της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας , με την συμμετοχή των εργαζομένων και των ανθρώπων του πολιτισμού .


Ετικέτες: