Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συμμετείχε στην 3η Πειραϊκή Αμφικτυονία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 15:30

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συμμετείχε στην 3η Πειραϊκή Αμφικτυονία

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετείχε στην 3η Πειραϊκή Αμφικτυονία, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά και άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 7-6-2013. Φέτος λόγω των έργων ΜΕΤΡΟ, έλαβε χώρα στην πλατεία Κανάρη στο γνωστό μας Πασαλιμάνι. Η Αδελφότητα στο καλαίσθητο περίπτερό μας παρουσίασε την ιστορία του συλλόγου μας, την προσφορά μας στα πολιτιστικά πράγματα, τις δραστηριότητές μας, τις εκδόσεις μας, αντικείμενα από το λαϊκό μας πολιτισμό.

 

Η εκατό πενήντα χρόνων κουρτίνα της σιόρας -Πόπης Μαρκάτου, που ευγενώς παρεχώρησε η δισέγγονη της Ελένη Χαλικιά για την έκθεση, συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων και πολλοί τη φωτογράφισαν.

Σε περίωπτη θέση η "κούκλα" με την παραδοσιακή, λιτή, αρχοντική φορεσιά μας, μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές ...

Τον πρώτο λόγο στο κέρασμα των εκατοντάδων επισκεπτών είχαν φυσικά οι μάντολες.
Τις κοίταζαν, τις περιεργάζονταν διστακτικοί, ρωτούσαν αλλά μετα τη δοκιμή όλοι ενθουσιάστηκαν...

Το κεφαλλονίτικο παστέλι με το αμύγδαλο έγινε ανάρπαστο από την πρώτη μέρα.

Στο περίπτερό μας έγινε κυριολεκτικά κοσμοσυρροή για τη νεραλατιά-ριγανάδα με το αυθεντικό παραδοσιακό ψωμί, από σιτάρι που καλλιεργήθηκε στα Δεφαρανάτα από τον Παύλο, ζυμώθηκε και ψήθηκε στον παλιό ξυλόφουρνο από το μέλος της Αδελφότητας την Αντιγόνη Φιοράτου. Η κεφαλλονίτικη φέτα, η μυζήθρα από τον Αγκώνα, η ρίγανη από την Αγιά- Δυνατή και η ρομπόλα μας, συμπλήρωναν τη γευστική πανδαισία!

Αίσθηση έκαναν τα μουσικοχορευτικά μας τμήματα με τους χορούς μας, το μπάλο, το διβαράτικο, το μέρμυγκα... Τα παιδιά μας καταχειροκροτήθηκαν από όλους!!!

'Ολοι οι επισκέπτες μας ξεφύλλισαν τις εκδόσεις μας, πήραν τα φυλλάδιά μας και ζητούσαν πληροφορίες για τα μοναδικής ομορφιάς νησιά μας !!!

Η Αμφικτυονία αποδεικνύεται μια πρώτης ταξεως διαφήμιση για τα νησιά μας και τα προϊόντα μας!

Με το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμος Πειραιά απένειμε στην Αδελφότητα αναμνηστική πλακέτα!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον πρόεδρο του Συλλόγου Καμιναράδων κ. Ηλία Γαλιατσάτο, που εθελοντικά βοήθησε όλες τις μέρες το περίπτερό μας, φωτογράφησε και πρόβαλλε τη συμμετοχή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά από τη σελίδα του Συλλόγου των Καμιναράδων.

Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ!




00 inkefalonia general ad 300X250