Π. Καππάτος: Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 13:23

Π. Καππάτος: Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Με χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων των νησιών μας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιεί το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να υποδέχομαι στη Βουλή των Ελλήνων τους συμπολίτες μου από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Η χθεσινή επίσκεψη στο Μέγαρο της Βουλής των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των κηδεμόνων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου αποτέλεσε μια όμορφη και ξεχωριστή στιγμή της κοινοβουλευτικής μου καθημερινότητας .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για την ιστορία του και τη λειτουργία του.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στην Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου εκτίθενται μοναδικά εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την Ελευθερία.

Οι συνάδελφοι Βουλευτές τους καλωσόρισαν στην Αίθουσα της Ολομέλειας με θερμό χειροκρότημα, όπου παρακολούθησαν από τα θεωρεία μέρος των κοινοβουλευτικών συζητήσεων που έλαβαν χώρα, γεγονός που ενθουσίασε τους μικρούς επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί τους. Οι εύστοχες ερωτήσεις και απορίες τους, στάθηκαν αφορμή ώστε να τους ενημερώσω για τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του βουλευτικού αξιώματος αλλά και για τις διαδικασίες που διεξάγονται στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες των μαθητών για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με τις αξίες της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας.

Ευελπιστώ η επίσκεψη των μικρών μας φίλων στη Βουλή να αποτελέσει εφαλτήριο για την συμμετοχή τους στα κοινά και να καταστούν ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

pkappatos 2o dim.lixouri 1pkappatos 2o dim. lixouri 7pkappatos 2o dim. lixouri 8pkappatos 2o dim.lixouri 5pkappatos 2o dim.lixouri 10pkappatos 2o dim. lixouri 4pkappatos 2o dim. lixouri 6pkappatos 2o dim. lixouri 9 pkappatos 2o dim.lixouri 2pkappatos 2o dim.lixouri 3




00 inkefalonia general ad 300X250