Στο νομοσχέδιο για ρύθμιση ενήμερων δανείων, εντάσσονται και δανειολήπτες που καθυστερούν με τις δόσεις τους!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 19:24

Στο νομοσχέδιο για ρύθμιση ενήμερων δανείων, εντάσσονται και δανειολήπτες που καθυστερούν με τις δόσεις τους!

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία (θετικά ψήφισαν N.Δ, Πασόκ, ΔΗΜ.ΑΡ.) το νομοσχέδιο που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες με ενήμερα στεγαστικά δάνεια. Το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν παράταση της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Ο αρμόδιος υφυπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει...Κι ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έχουν προκύψει τα εξής:

• Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ενήμερων δανείων, θα μπορέσουν να υπαχθούν και οι δανειολήπτες με καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων τους, αρκεί να μην έχει γίνει καταγγελία της δανειακής τους σύμβασης.

• Αίρεται η υποχρεωτικότητα της Διαμεσολάβησης ανάμεσα στην Τράπεζα και τον δανειολήπτη για τη ρύθμιση δανείου. Ω ς γνωστόν , ο δανειολήπτης δύναται πριν την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα διευκόλυνσης να προσφύγει στη διαδικασία διαμεσολάβησης και στην περίπτωση που επιλεγεί αυτή η διαδικασία και αποτύχει, ο οφειλέτης δύναται να καταθέσει την αίτηση για το πρόγραμμα διευκόλυνσης ενώπιον του αρμόδιου Ειρηνοδικείου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο προωθούμενο νομοσχέδιο καθώς και αντίγραφο του πρακτικού αποτυχίας της διαμεσολάβησης. Αυτή η διαδικασία, καθίσταται πλέον, δυνητική!
Την Δευτέρα, το νομοσχέδιο, θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.




00 inkefalonia general ad 300X250