''Κόμμα για τα ζώα'': Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές η Βάσω Λεβεντάκου και ο Ιωάννης Κοσμάτος - Συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Βελγικού Κόμματος DierAnimal

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 17:26

''Κόμμα για τα ζώα'': Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές η Βάσω Λεβεντάκου και ο Ιωάννης Κοσμάτος - Συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Βελγικού Κόμματος DierAnimal

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Το Ελληνικό Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές του 2024 στο βελγικό ψηφοδέλτιο του αντίστοιχου Βελγικού Κόμματος, DierAnimal.

Συγκεκριμένα πέντε (5) εκ των μελών του Ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα έχουν συμπεριληφθεί και κατεβαίνουν υπό το πνεύμα δυναμικής σύμπραξης και συνεργασίας με εκπροσώπους επίσης άλλων αδελφών κομμάτων, όπως του Ολλανδικού, Ισπανικού και φυσικά του Βελγικού. Στόχος η εκπροσώπηση των Κομμάτων στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων με σκοπό το σχεδιασμό, τη θέσπιση νόμων και την νομική εφαρμογή αυτών.

Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί σταδιακά η κακοποίηση των Ζώων μέχρι την οριστική εξάλειψή της. Τα Ζώα είναι έμψυχα, συναισθανόμενα μη ανθρώπινα όντα, με κοινή πορεία και κοινό μέλλον με αυτά του ανθρώπινου είδους. Η τύχη του Ανθρώπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή των Ζώων. Τα Ζώα δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τα Δικαιώματά τους, γι’ αυτό ο Άνθρωπος ως έλλογο και ηθικό ον, οφείλει να αφουγκραστεί και να υπερασπιστεί το Δικαίωμά τους στη Ζωή, στην Ευζωία και στη Συνύπαρξή τους στον Πλανήτη Γη.

Τα πέντε (5) μέλη του Ελληνικού Πολιτικού Κόμματος για τα Ζώα που συμπεριλαμβάνονται στο βελγικό ψηφοδέλτιο είναι : Βασιλική Ν. Λεβεντάκου, Λυδία Ντενίζ Ψιλοβίκου, Ιωάννης Κοσμάτος, Παναγιώτης Κούσκος και Ηρακλής Καραμπάτος.

Επισυνάπτονται συνοπτικά βιογραφικά όλων των υποψηφίων καθώς και το βελγικό ψηφοδέλτιο στο σύνολό του.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο Giuseppe Polito είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Βελγικού Κόμματος για τα Ζώα, DierAnimal. Γεννήθηκε στο Etterbeek του Βελγίου, είναι ιταλικής καταγωγής και ζει στην περιοχή της Φλαμανδικής Brabant, με τον σκύλο του, ένα γερμανικό ποιμενικό, τον «Gretel» και τη γάτα του, την «Plume». Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορική και εργάζεται ως Μηχανικός Πληροφορικής. Πριν την ίδρυση του Κόμματος ήταν επί σειρά ετών αγωνιστής στη βελγική οργάνωση "Animals in Peril" (Ζώα υπό Εξαφάνιση), όπου συμμετείχε σε πολυάριθμες διαδηλώσεις στο Βέλγιο και τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων κατά των ταυρομαχιών και της γούνας. Αν και απολαμβάνει τις προκλήσεις που του προσφέρει η εργασία του, εν τούτοις μέσα από το έργο του DierAnimal, βρίσκει το ουσιαστικό νόημα των αξιών που θέλει να προστατεύσει και να υπερασπιστεί. Στις Ευρωεκλογές 2024, ως κινητήριος δύναμη του Κόμματος για τα Ζώα, κατεβαίνει για πρώτη φορά επικεφαλής του ψηφοδελτίου, παράλληλα με τα άλλα Αδελφά Κόμματα.

Η Βασιλική Ν. Λεβεντάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Κεφαλονιά. Είναι Οικονομολόγος (Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών), Στατιστικός (Μεταπτυχιακό University of California, Riverside - UCR, Los Angeles, U.S.A) και είναι κάτοχος Διδακτορικού της Ιατρικής (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι ιδρυτικό μέλος του Κόμματος για τα Ζώα και μέλος του Πανελλαδικού. Επίσης υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Συμμαχίας «Πράσινο & Μώβ», μέσω της οποίας συμμετείχε ως υποψήφια βουλευτής Αρχαίας και εκπρόσωπος του «Κόμματος για τα Ζώα». Στις Ευρωεκλογές 2024 ενώνει τις δυνάμεις της με τα υπόλοιπα μέλη του Ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα στο Βελγικό ψηφοδέλτιο, κίνηση σύμπραξης κι αλληλοβοήθειας παράλληλα με τα άλλα Αδελφά Κόμματα. «Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί τον πλέον εύθραυστο κρίκο του οικοσυστήματος, τότε μόνο θα καταφέρει ένα βήμα προς την Υγεία και την Ευημερία του. Κι αυτό αν σεβαστεί όλα τα έμψυχα όντα που συνυπάρχουν και συμβιώνουν μαζί του σε μια μοναδική σχέση αρμονικής σύμπραξης και αλληλεξάρτησης. Τότε μόνο ο άνθρωπος θα γαληνέψει κι ο αλληλοσπαραγμός και η αλληλοεξόντωση θα εκλείψουν»

Ο Thomas Cliquet σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Leuven, στο Βέλγιο. Το 2015 έγινε vegan για τα Ζώα και το Περιβάλλον, μετά από τις αναζητήσεις του και το ενδιαφέρον γύρω από την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις τον πλανήτη. Ο Thomas ήταν εκπρόσωπος φοιτητών για τη Βιοποικιλότητα στο Φοιτητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου του Leuven, ενώ άρχισε να γράφει στη φοιτητική εφημερίδα Veto, που συμπεριλάμβανε θέματα φυτοφαγικής μετάβασης. Μετά την αποφοίτησή του έκανε δημοσιογραφική πρακτική στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Στην Ολλανδία έγραψε άρθρα για την περιφερειακή εφημερίδα Tubantia στο Enschede, κοντά στα γερμανικά σύνορα. Στο Βέλγιο συμμετέχει και αρθρογραφεί στον ιστότοπο www.mo.be (Mondial-Global Magazine), που επικεντρώνεται σε ειδήσεις από τον Παγκόσμιο Νότο και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το πάθος του είναι η μουσική, οι ταινίες και τα ταξίδια.

Ο Thomas ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την πολιτική και πιστεύει ότι μπορούμε πραγματικά να επιτύχουμε την αλλαγή, εάν επιλέξουμε τους σωστούς ανθρώπους.

Λυδία Ντενίζ Ψιλοβίκου. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του St. George College και την Δημοσιογραφική Σχολή Σπύρου Μελά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και εκφωνήτρια ειδήσεων στην ΥΕΝΕΔ και στην ΕΡΤ2 και ως ελεύθερη επαγγελματίας σε συναφείς χώρους. Ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση. Ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και της φύσης με πολυετή δράση για τη διάσωση της αστικής πανίδας, της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας. Υπέρμαχος της φυτοφαγικής μετάβασης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, τακτικό μέλος του Συντονιστικού και Πανελλαδικού, ενώ εξελέγει επίσης Συνεπικεφαλής και Αναπληρώτρια Επικεφαλής. Συμμετείχε ως υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος για τα Ζώα στη Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» στις Εθνικές εκλογές 2023, καθώς επίσης ως υποψήφια με την παράταξη της Οικολογικής Συμμαχίας στις Περιφερειακές εκλογές για την Αττική

Ο Ιωάννης Κοσμάτος γεννήθηκε και ζει στην Κεφαλονιά. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο του Bergen, Νορβηγίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική Ψυχολογία. Έχει εργαστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για 40 χρόνια και τα 15 από αυτά ως Διευθυντής. Ασχολήθηκε με την επανένταξη της Άγριας Ζωής στη Μινεσότα, ΗΠΑ και Νορβηγία. Είναι ενεργός ακτιβιστής για τα δικαιώματα όλων των Ζώων καθώς επίσης και μέλος του τοπικού Συλλόγου Αδέσποτων Ζώων, Dorris – ARK, Αργοστολίου, Κεφαλονιάς. Συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης του Κόμματος για τα Ζώα στη Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» στις Εθνικές εκλογές 2023.

Η Alejandra Peña Reyes, είναι μέλος του Ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Έχει γεννηθεί στη Χιλή και ζει στην Utrecht, Ολλανδίας με την οικογένειά της και τη σκυλίτσα τους Lotchela. Είναι Καθηγήτρια Δραματικής Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση. Η τρέχουσα ενασχόλησή της αφορά την δημιουργία θεατρικής εκπαίδευσης με παραστάσεις μεταξύ διαφορετικών ειδών της Φύσης, σαν ένα είδος καλλιτεχνικής διαδραστικής εμπειρίας, συνεργασίας ή/και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και άλλων ειδών, όπως ζώα ή φυτά. Οι παραστάσεις αυτές διερευνούν θέματα συνύπαρξης, επικοινωνίας και σχέσεις μεταξύ διαφορετικών μορφών ζωής.

Παναγιώτης Κούσκος

Τόπος γέννησης και διαμονής στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι μέλος του Πανελλαδικού Κόμματος για τα Ζώα. Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής με το Κόμμα για τα Ζώα στη Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» στις Εθνικές εκλογές 2023. Ενεργός vegan ακτιβιστής από το 2016 σε Ελληνικές και διεθνείς ακτιβιστικές οργανώσεις.

Η Ana Maria Bejar Diaz είναι πολιτικός και ακτιβίστρια για τα Δικαιώματα των Ζώων. Είναι μέλος του ισπανικού κόμματος για τα ζώα PACMA, ενώ ήταν υποψήφια δήμαρχος Μαδρίτης το 2023. Έχει εκπροσωπήσει διεθνώς το πολιτικό κόμμα και έχει πραγματοποιήσει πολλά διεθνή έργα. Με την συνεργασία ακτιβιστών, σχημάτισε την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ζώων, το ιστορικό 15-Μ, που υπήρξε σημαντικό σημείο καμπής για το ζωικό και κοινωνικό κίνημα της Ισπανίας.

Ηρακλής Καραμπάτος

Τόπος γέννησης και διαμονής στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι μέλος του Πανελλαδικού Κόμματος για τα Ζώα. Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά με το Κόμμα για τα Ζώα στη Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» . Είναι Διδάκτορας Ηθικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Συγγραφέας και ειδικότερα του βιβλίου: «Η Οπτικοποίηση του Πόνου: Το Μαρτύριο των Ζώων ως Διάσταση του Ορατού», Εκδόσεις Κυαναυγή, Αθήνα, 2022.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 14 173652


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250