Παναγής Καππάτος: ''Στο 15ο Επετειακό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Ομιλία στον ιστορικό χώρο του Περιστυλίου στο Ζάππειο''

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 13:21

Παναγής Καππάτος: ''Στο 15ο Επετειακό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Ομιλία στον ιστορικό χώρο του Περιστυλίου στο Ζάππειο''

Ανακοίνωση απο τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Ολοκληρώθηκε χθες το τριήμερο 15ο Επετειακό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου τιμήσαμε τα 50 χρόνια της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και τα 50 χρόνια του κόμματος που την έφερε ξανά στην Ελλάδα, μετά την Δικτατορία του 1967.

Αποδεικνύοντας την πανίσχυρη και διαχρονική σύνδεση της παράταξης με το Δημοκρατικό πολίτευμα.

Στην Ομιλία μου στον ιστορικό χώρο του περιστυλίου όπου ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη συνθήκη ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και από ουραγοί της Ευρώπης είμαστε ισότιμο μέλος της, τοποθετήθηκα για το θέμα «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Με πολύ κόσμο, με παλιά και νέα στελέχη, με συντοπίτες μας από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη βρεθήκαμε όλοι μαζί ενωμένοι για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια του κόμματος που έφερε ξανά στην Ελλάδα την Δημοκρατία.

Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές η Νέα Δημοκρατία στάθηκε με θάρρος στη σωστή πλευρά της ιστορίας, άλλωστε η ιστορία της είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου.

Η Νέα Δημοκρατία εκσυγχρονίζεται διαρκώς ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο την ανάπτυξη της Ελλάδας, την εδραίωσή της στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης αλλά και την ευημερία όλων των Ελλήνων, συνεχίζει να κατακτά την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των Ελλήνων.

pkappatos syn 18

Ακολουθεί η πλήρης τοποθέτησή μου:

«Αγαπητοί σύνεδροι, φίλες και φίλοι,

Σήμερα, στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εορτάζουμε ένα ορόσημο ιστορικής σημασίας: τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του κόμματός μας. Μια επέτειος που μας υπενθυμίζει όχι μόνο την πορεία μας από την ίδρυση μέχρι σήμερα, αλλά και το όραμα που συνεχίζουμε να χαράσσουμε για το μέλλον. "50 χρόνια Νέα Δημοκρατία: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται". Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα, καθώς αντικατοπτρίζει την αδιάκοπη διαδικασία ανάπτυξης και προσαρμογής μας στον ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο.

Από την πρώτη μέρα, η Νέα Δημοκρατία έθεσε ως στόχο να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της παράδοσης και της εκσυγχρονιστικής προόδου. Κατανοώντας τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής μας, αναγνωρίσαμε την αναγκαιότητα να εξελιχθούμε παράλληλα με την κοινωνία μας. Στην πορεία αυτών των πενήντα χρόνων, προσαρμόσαμε τις πολιτικές μας ώστε να αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, διασφαλίζοντας πως η φωνή τους ακούγεται και τα συμφέροντά τους προασπίζονται.

Η ικανότητα προσαρμογής στις εξελίξεις των σύγχρονων κρατών και της διακυβέρνησής τους αποτέλεσε έναν ακόμη στόχο μας. Ενστερνιστήκαμε την πρόκληση της διαρκούς εκσυγχρονιστικής προσπάθειας, εφαρμόζοντας πολιτικές που εξασφάλισαν τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Μέσα από τη δυναμική μας παρουσία, αναδεικνύουμε την Ελλάδα ως έναν σύγχρονο, ανταγωνιστικό και ισχυρό παίκτη στο διεθνές πεδίο.

Εξίσου σημαντική ήταν και η προσαρμογή της εξωτερικής μας πολιτικής στις διεθνείς μεταβολές. Με έναν κόσμο που βρίσκεται σε διαρκή αλλαγή, η Ελλάδα παρέμεινε ένας σταθερός και αξιόπιστος εταίρος, επιδιώκοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και την αμοιβαία συνεργασία. Έχουμε καταφέρει να καθιερωθούμε ως μια ισχυρή φωνή στα ευρωπαϊκά θέματα και ως ένας σημαντικός συνομιλητής με διεθνές κύρος.

Η διαρκής εξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλώς μια πολιτική διαδικασία. Είναι μια ζωντανή απόδειξη της ακλόνητης πίστης μας στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού στον άνθρωπο. Είναι η δέσμευσή μας στην πρόοδο, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε εποχής, συνεχίζοντας να κατακτά την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του ελληνικού λαού.

Σήμερα, καθώς γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ανανεώνουμε τον όρκο μας για διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που μας περιμένουν και τις αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Η Νέα Δημοκρατία, με την ιστορία και τη δυναμική της, είναι έτοιμη να ηγηθεί αυτής της νέας εποχής, συνεχίζοντας να είναι η δύναμη που οδηγεί την Ελλάδα προς ένα φωτεινότερο αύριο.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Καθώς φτάνουμε στο τέλος αυτής της σημαντικής συγκέντρωσης, είναι κρίσιμο να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας και να εκτιμήσουμε τα μεταρρυθμιστικά έργα που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι προσπάθειές μας έχουν καταφέρει να μεταμορφώσουν ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, την οικονομία και η κοινωνία μας.

Στον τομέα της οικονομίας, υλοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν σε ανάπτυξη, στην προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος έχουν καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική στο διεθνές πεδίο.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, εργαστήκαμε για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, βελτιώνοντας την πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων.

Στο πεδίο της δικαιοσύνης, προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Στην παιδεία, στοχεύσαμε στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, εστιάζοντας στην ποιότητα, την καινοτομία και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Ο πολιτισμός, ο πυλώνας της εθνικής μας ταυτότητας, ενισχύθηκε με πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την πλούσια κληρονομιά μας και ταυτόχρονα προωθούν τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Η ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους έχει ήδη επιφέρει επαναστατικές αλλαγές, καθιστώντας την πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες πιο εύκολη, γρήγορη και διαφανή για όλους τους πολίτες.

Ενισχύσαμε την ελληνική διπλωματία με στρατηγικές που εδραιώνουν τη θέση μας στο διεθνές σύστημα, ενώ ενισχύσαμε ως κράτος την ήπια, τη σκληρή αλλά και την έξυπνη ισχύ μας.

Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την περιφέρεια Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπου η κυβέρνησή μας έχει επιδείξει ιδιαίτερη φροντίδα, εξασφαλίζοντας ότι οι ειδικές ανάγκες αυτών των πανέμορφων νησιών πληρούνται με πολιτικές που ενθαρρύνουν την τοπική ανάπτυξη, προσελκύουν επενδύσεις και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Με τα βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο στόχος μας παραμένει αμετάβλητος: να κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα μπροστά με υπεύθυνο πατριωτισμό και ρεαλισμό για την Ελλάδα, τους Έλληνες πολίτες και τον απανταχού ελληνισμό.

Με ενότητα, αποφασιστικότητα και συνεχή προσπάθεια, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια Ελλάδα που προοδεύει, που είναι ισχυρή και που προσφέρει ευκαιρίες σε κάθε πολίτη της.

Σας ευχαριστώ»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://t.ly/Xp_wu

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

kappatos syn 16kappatos syn 17 pkappatos syn 1pkappatos syn 2pkappatos syn 3pkappatos syn 4pkappatos syn 5pkappatos syn 6pkappatos syn 7pkappatos syn 8pkappatos syn 9pkappatos syn 10 pkappatos syn 11pkappatos syn 12pkappatos syn 13pkappatos syn 14pkappatos syn 15 pkappatos syn 20 pkappatos syn 21 pkappatos syn 22pkappatos syn 23pkapppatos syn 24




00 inkefalonia general ad 300X250