Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς: ''Περί τον γάμο ομοφυλόφιλων και τα “sugar daddy”''

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 09:03

Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς: ''Περί τον γάμο ομοφυλόφιλων και τα “sugar daddy”''

Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς 

Η πρόσφατη θέσπιση του δικαιώματος γάμου και υιοθεσίας και για τα ομοφυλοφιλα ζευγάρια με τον νόμο 5089 δεν επεκτείνεται κατ’αρχας στον θεσμό της παρενθετης μητρότητας. Όμως βάση της αρχής της ισότητας (άρθρο 4παρ 1Σ)και της αποτροπής βάσει της διατάξεις αυτής δυσμενών διακρίσεων, είναι εξαιρετικά πιθανό με σχετικές προσφυγες να προσαρμοστεί η νομοθεσία επεκτεινοντας αυτήν την δυνατότητα και σε ομοφυλοφιλα έγγαμα ζευγάρια.

Άλλωστε, η υιοθέτηση παιδιών ήταν ο βασικός λόγος της θέσπισης του γάμου και για τα ομοφυλοφιλα ζευγάρια, αφού τα μεταξύ τους περιουσιακά και κληρονομικα ζητήματα είχαν επιλυθεί βασικά με το σύμφωνο συμβίωσης με τον νομο 4356 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν είναι μάλιστα μακρυά από την πραγματικότητα η σκέψη ότι βασικός σκοπός του νομοθετηματος αυτού ήταν και παραμένει η σημαντική επέκταση της παρενθετης μητρότητας και στην κατηγορία αυτή ζευγαριών αφού οι “κανονικές “υιοθεσίες (από ιδρύματα κλπ)προϋποθέτουν μακρές σειρές προτεραιοτητας και για τα ετεροφυλοφιλα ζευγάρια ,η δε μεγάλη αύξηση θα οδηγήσει αναγκαστικά στην μεγάλη μαζικοποιηση του θεσμού της “παρενθετης μητρότητας “που έχει πια εξελιχθεί σε μια μορφή απανθρωπης μεν προσοδοφορας δε πώλησης η έστω ενοικίασης του γυναικείου σώματος. 

Εδώ λοιπόν το παιδί θα έπρεπε να δηλώνει και να εκφράζει μια σχέση αγάπης και μια βιωματική, μεγάλη εμπειρία, αντίθετα γίνεται ένα εμπόρευμα στο οποίο η γυναίκα προσφέρει το σώμα της.

Το παιδί στέκεται ορθό έναντι της μητέρας ως “ξένο δημιούργημα “.

Το χρήμα, το”μεσο αντιστροφης των πάντων ” στα “χειρόγραφα “του Μαρξ (οπ.π,σελ.161-167)”ο μαστροπος ανάμεσα στο άνθρωπο και την ανάγκη “Η κυοφορουσα “παρένθετη “μητέρα για χάρη των καπιταλιστικων συμφερόντων γίνεται μια ζωντανή μηχανή. 

Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Αφιερωμένο σε κάποιους “αριστερούς”που ψήφισαν αυτό το τερατουργημα που αύριο μπορεί να γίνει και σε εμπόριο οργάνων, ποιος μπορεί να το αποκλείσει;

Σε αυτό το σύστημα το άκρως καπιταλιστικο μια γυναίκα θα κυοφορεί ένα παιδί που θα το έχει πουλήσει “από τα σχέδια “όπως λένε οι κατασκευαστές ακινήτων (εργολάβοι, κοινώς)

Τελειώνοντας, πραγματικά ντραπηκε και η ντροπή με το παραλήρημα των κομμάτων ότι δεν γνωρίζουν για τα “sugar daddy “αλήθεια;

Ολλανδία, Βρετανία, σκανδιναβικες χώρες λειτουργούν χρονια αυτές οι πλατφόρμες με τεράστιους τζίρους. Ένα μέρος από αυτό τον τζίρο είναι γνωστό ότι πάει σε προεκλογικους αγώνες βουλευτών και ευρωβουλευτων. 

Αλήθεια, που πήγαν οι ευαισθησίες όλων αυτών;γιατί δεν καταγγέλλουν αυτές τις πλατφόρμες;τι φοβούνται;

Το συντονιστικό του Κινήματος Πολιτών Κεφαλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250