Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχουν στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 10:15

Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχουν στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία

ΑΠΕΡΓΙΑ 28-2-2024 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28-2-2024 ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ & ΕΚΚΙ στις 28-2-2024 αντιδρώντας στην τραγική κατάσταση στην υγεία που οδεύει προς καθολική ιδιωτικοποίηση.

Στη χώρα μας έχουμε το μεγαλύτερο ύψος ιδιωτικών δαπανών στην Ευρώπη που ξεπερνά το 40% των συνολικών δαπανών υγείας. Με τη λειτουργία των επικείμενων επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, θα εκτοξευτούν ακόμη περισσότερο. Όσοι έχουν χρήματα θα χειρουργούνται το απόγευμα και θα προσπερνούν στη σειρά αναμονής για χειρουργείο όσους δεν έχουν χρήματα. Όποιος έχει να πληρώσει, θα ζήσει-όποιος δεν έχει να πληρώσει, θα πεθάνει.

Η κυβέρνηση ζητά από τους ασθενείς να πληρώνουν το 30% της χειρουργικής δαπάνης (έως και 2000€), οι οποίοι για χρόνια έχουν φορολογηθεί σκληρά και τους έχουν παρακρατηθεί αιματηρές ασφαλιστικές εισφορές περίθαλψης, οι οποίες σχεδόν ποτέ δε φτάνουν στα νοσοκομεία γιατί τα χρέη του ΕΟΠΥΥ διαγράφονται με μια μονοκονδυλιά, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να φυτοζωούν υποχρηματοδοτούμενα με τις λειτουργικές δαπάνες του κεντρικού κρατικού προϋπολογισμού. Στόχος είναι η μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και η μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, που θα πουλάνε υπηρεσίες και θα έχουν έσοδα ώστε να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο όσο ποτέ άλλοτε να επιτρέψει στους ιδιώτες γιατρούς να εισβάλουν στα νοσοκομεία και στους νοσοκομειακούς γιατρούς να εργάζονται και σε ιδιωτικές κλινικές για να μπορούν κάποιοι από αυτούς να οδηγούν τους ασθενείς από τα δημόσια προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να κερδοσκοπούν οι κλινικάρχες.

Τώρα είναι η ώρα μαζί με τους σκληρά φορολογούμενους πολίτες να απαιτήσουμε ώστε τα χρήματα που μας παρακρατούν, να δοθούν για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, διοικητικών και όλου του απαραίτητου προσωπικού ώστε να μας παρέχεται δημόσια και δωρεάν υγεία και να μην αναγκαζόμαστε να την πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ    ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250