Ομόφωνο «Όχι» για την ιδιωτικοποίηση στο Τραπεζάκι – Την Τρίτη «τα λένε» στο δημοτικό συμβούλιο!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 11:41

Ομόφωνο «Όχι» για την ιδιωτικοποίηση στο Τραπεζάκι – Την Τρίτη «τα λένε» στο δημοτικό συμβούλιο!

Ομόφωνο ήταν το «Όχι» από τους κατοίκους της Λειβαθούς στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Τραπεζάκι και κανείς δεν αμφέβαλε περί αυτού. Το θέμα ήταν οι δράσεις που θα ακολουθηθούν ώστε να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Και οι απαντήσεις για τις δράσεις δόθηκαν μέσα από την συνάντηση – συζήτηση που έχινε το Σάββατο το απόγευμα και είχε απευθύνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μουσάτων Νίκος Γεωργόπουλος προς όλους τους κατοίκους της περιοχής της Εικοσιμίας. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης και Σταύρος Γρηγορόπουλος, η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων ( όπως Χρήστος Κοσμάς από τον πολιτιστικό σύλλογος Λουρδάτων «Ο Πλάτανος»), αλλά και κάτοικοι της περιοχής.


Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλιών και τοποθετήσεων ήταν η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής. Αποφασίστηκε επίσης την Τρίτη 4 Ιουνίου κάτοικοι της περιοχής να εμφανιστούν στο δημοτικό συμβούλιο και να απαιτήσουν να συζητηθεί εκτάκτως αυτό το άκρως σημαντικό θέμα για την περιοχή της Λειβαθούς.

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στην τοποθέτησή του τόνισε: «Η παρουσία εδώ μου έχει να κάνει όχι να πάρουμε μία απόφαση αν θέλουμε ή όχι να ιδιωτικοποιηθεί το Τραπεζάκι. Σε αυτό έχουμε κερδίσει κάτι και έχουμε αποφάσεις δημοτικών και Νομαρχιακών συμβουλίων που λένε ότι το Τραπεζάκι να δοθεί στο Δήμο και να αξιοποιηθεί περιβαλλοντολογικά. Έχουμε αποφασίσει σαν κοινωνία ότι δεν θέλουμε να πουληθεί το Τραπεζάκι».

Ο κ. Μιχαλάτος επισήμανε την ανάγκη να γίνει άμεσα δημοτικό συμβούλιο και να συζητηθεί εκεί το θέμα και η απόφαση του συμβουλίου να πάει στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κεφαλονιά, που θα του εκφράζει την αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης» ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε σε κάτι σημαντικό: «πρέπει όσο μπορούμε να επηρεάσουμε την δόμησή του και να μην μπορεί κάποιος να χτίσει μία μεγάλη εγκατάσταση, ώστε να μην συνιστά περιοχή "φιλέτο"».
Παράλληλα ο κ. Μιχαλάτος έθεσε στο τραπέζι και την άμεση επιστροφή στα Μουσάτα του πυροσβεστικού οχήματος που για «τιμωρία» έχει πάρει πίσω ο δήμος.

Την επιθυμία τους για αξιοποίηση της περιοχής και όχι ιδιωτικοποίηση εξέφρασαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ενώ διαβάστηκε και το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς, το οποίο μεταξύ άλλων τόνιζε πως: «Ζητάμε να μην ιδιωτικοποιηθεί με κανένα τρόπο το Τραπεζάκι. Να μπορούμε να χαρούμε απρόσκοπτα και χωρίς εισιτήριο τη φύση και την παραλία μας. Τα δάση, οι ακτές και τα λιμάνια είναι λαϊκή περιουσία».

Την Τρίτη λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο και με δεδομένη την αντίθεση των κατοίκων θα δοθεί η συνέχεια στην πρόθεση για ιδιωτικοποίηση της περιοχής στο Τραπεζάκι.

Trapezaki1

Trapezaki2

Trapezaki3

Trapezaki4

Trapezaki5

Trapezaki6

Trapezaki7

Trapezaki8

Trapezaki9

Trapezaki10

Trapezaki11

Trapezaki12

Trapezaki13




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250