Παναγής Καππάτος: Συνεχίζει την μηνιαία ενημέρωση των πολιτών - Δείτε το newsletter του Ιανουαρίου 2024

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 17:54

Παναγής Καππάτος: Συνεχίζει την μηνιαία ενημέρωση των πολιτών - Δείτε το newsletter του Ιανουαρίου 2024

Ενημερωτικό δελτίο μηνός Ιανουαρίου 2024

pkappatos 1

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ενημερωτικό Δελτίο

Ιανουάριος 2024  

­

Φίλες και φίλοι,

Καλωσορίσαμε τη νέα χρονιά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη με μια νέα προκήρυξη 8 θέσεων μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, ενισχύοντας την οργάνωση και τις δομές του ΕΣΥ στο Νομό μας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι νέες ανάγκες της υγείας και οι αυξημένες προσδοκίες των πολιτών για περισσότερη φροντίδα και καλύτερη υγεία για όλους μας.  

Συνεχίζω με την ενίσχυση των αστυνομικών υπαλλήλων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλονιάς που προέκυψε από την έγκριση του Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ε.Α. Συνολικά κατά 5 άτομα αυξάνεται η δύναμη στο Νομό μας, έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του νέου Υφυπουργού Πολιτικής προστασίας Ανδρέα Νικολακόπουλου, τον οποίο επισκέφθηκα πριν από μερικές ημέρες, την ενημέρωση σχετικά με τις μεταθέσεις που είχα στο γραφείο μου στο Αργοστόλι από την ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και την από κοινού επίσκεψή μας στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρη Μάλλιο. Βέβαια, μας αποσπούν προσωρινά έξι άτομα, αλλά αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Ήδη εργαζόμαστε με την Ένωση των Αστυνομικών για την ενίσχυση της Αστυνομίας για την τουριστική περίοδο. 

Στα νεότερα τώρα ως προς το θέμα της Πολεοδομίας και του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου. Στις πρόσφατες συναντήσεις μου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου και του Προϊσταμένου της Υ.ΔΟΜ Γεράσιμου Παυλάτου, τέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της Πολεοδομίας και της ανάγκης επίσπευσης πρόληψης προσωπικού με στόχο την ενίσχυση της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συζητήσαμε τρόπους αντιμετώπισης αναφορικά με την πρόσληψη μηχανικών για την πολεοδομία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα για ένα θέμα που υπάρχει πίεση χρόνου και ανάγκη λήψης αποφάσεων. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα των προσλήψεων και για το Δημοτικό Γηροκομείο έπειτα και από την πρόσφατη έγκριση των θέσεων μόνιμου προσωπικού, αλλά και η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων συμπολιτών μας. 

Αλλάζω θέμα τώρα για να περάσω στον αθλητισμό και σε ότι αφορά τα αθλητικά σωματεία του Νομού μας. Για πρώτη φορά αποτελεί προτεραιότητα η νησιωτικότητα στις χρηματοδοτήσεις των αθλητικών σωματείων. Τα σωματεία που εδρεύουν σε νησιά θα λάβουν χρηματοδότηση προσαυξημένη κατά 50%. Ακόμη για τα σωματεία στην Ιθάκη μας το μίνιμουμ ποσό ανέρχεται στα 1.700 ευρώ, όπως και για τα υπόλοιπα νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους. 

Να έρθω τώρα στο ζήτημα του τουρισμού για να επισημάνω την συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου και της Τουριστικής Επιτροπής με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας που εδρεύει στο Αργοστόλι, η οποία συνιστά μια σπουδαία πρωτοβουλία για τους επαγγελματίες του κλάδου στο Νομό μας, αλλά και για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Υποστήριξα τη συγκεκριμένη συνεργασία, καθώς με τη σωστή προσέγγιση μπορούμε να διασφαλίσουμε έναν τουρισμό που είναι όχι μόνο επιτυχής σήμερα, αλλά και βιώσιμος για τις επόμενες γενιές.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που γιορτάζεται σήμερα 4 Φεβρουαρίου θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και σας προτρέπω να επισκέπτεστε τα νοσοκομεία μας για τις δωρεάν εξετάσεις που σας αφορούν.  Με την άριστη συνεργασία των διοικητών Δημήτρη Μαρτίνη και της αναπληρώτριας Ζωής Μοσχονά αποκτήσαμε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Ληξουρίου σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο εντάσσοντας τη δομή στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν προληπτικό και προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. Παράλληλα πριν από μερικές μέρες αναβαθμίστηκε πλήρως το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου με την απόκτηση νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής. Αλλά διαθέτουμε και ακόμη δύο νέα μηχανήματα μέτρησης οστικής πυκνότητας και υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης για τα οποία σας έχω ξαναμιλήσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των δομών υγείας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν υπέρ των πολιτών. 

Κλείνω το μηνιαίο σημείωμα με μια σύντομη αναφορά σε ορισμένες από τις εκδηλώσεις (είναι ελάχιστες) πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών κοινοτήτων του πλούσιου προγράμματος του Ιανουαρίου για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, στις οποίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να παρευρεθώ. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να συναντηθούμε από κοντά με όλους τους νέους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τα ζητήματα που απασχολούν τα χωριά μας και να δρομολογήσουμε από κοινού τις λύσεις για τη νέα χρονιά. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να βρήκατε κάτι που να σας ενδιαφέρει και να σας αφορά.

Παραμένω πάντα στη διάθεση σας. 

Με τιμή, 

Παναγής Καππάτος 

­
­
­
­
­
­

Η Δράση μου στη Βουλή 

Ολομέλεια

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» 

18-01-2024

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια «Εκλογή ευρωβουλευτών, διευκόλυνση εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών»

23-01-2024

Χρηματοδοτήσεις Υπουργείων

Συναντήσεις Εργασίας 

Συναντήθηκα με τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας  κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο για θέματα που αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και είχα την ευκαιρία να του ευχηθώ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων
Διαβάστε Περισσότερα
Επίσκεψη στην Υπ. Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη για να συζητήσουμε μελλοντικές δράσεις του Υπουργείου τουρισμού, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούν στα νησιά μας για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν. 
Διαβάστε Περισσότερα 

Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να τον συγχαρώ, καθώς για πρώτη φορά στις χρηματοδοτήσεις του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα ως προτεραιότητα. 

+50% Προσαύξηση

Διαβάστε Περισσότερα
Επικοδομητικές συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Νίκο Ταγαρά και Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη για την Πολεοδομία και το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Προϊσταμένου της Υ.ΔΟΜ Αργοστολίου κ. Γεράσιμου Παυλάτου
Διαβάστε Περισσότερα
­
Διαβάστε Περισσότερα
Διαβάστε Περισσότερα 
­
Σε συνάντηση στο Πολιτικό μου γραφείο στο Αργοστόλι με την Ένωση Αστυνομικών Κεφαλονιάς 
Διαβάστε Περισσότερα 
Ο τουρισμός αποτελεί κλάδο που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ευημερία των νησιών μας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Υποστήριξα τη συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου και του Ιονίου Πανεπιστημίου, μια σπουδαία πρωτοβουλία για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Εκδηλώσεις

Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης όπου παρευρέθηκα, με την ευχή το 2024 να γίνει ένα μεγαλύτερο ορόσημο εθνικής και τοπικής προόδου στοχεύοντας με όραμα και σχέδιο στην αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας.
Διαβάστε Περισσότερα 
Στην πανηγυρική δοξολογία για το νέο έτος στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό στο Αργοστόλι
Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Ι.Ν Σισσιωτισσας στο Αργοστολι χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημητρίου και ακολούθως στην γέφυρα Δεβοσέτου και στο λιμάνι της Πεσσάδας για την ρίψη του Τίμιου Σταυρού με την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας συμμετείχαμε στον εορτασμό των Θεοφανείων
Διαβάστε Περισσότερα 
Στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου για την κοπή της βασιλόπιτας. Χάρηκα ιδιαιτέρως με την εικόνα του νοσοκομείου. Την καθαριότητα και την οργάνωση σε όλους τους χώρους. Ευχαριστώ θερμά όλο τοπροσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. 
Διαβάστε Περισσότερα

 Σε δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις:

Στον Σύλλογο Φαρσινών Πειραιά “Άγιος Χριστόφορος” και

 Στον Σύλλογο την Ένωσης Απανταχού Πυλαρέων 

Χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο καταγωγής τους δυο πολιτιστικοί σύλλογοι εκπροσωπούν περήφανα τα νησιά μας και χωρίς να χάνουν επαφή μεταξύ τους διατηρούν και διαδίδουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας. 

Διαβάστε Περισσότερα 
Στην εκδήλωση του Δήμου Ληξουρίου για την κοπή της πίτας. Ξεκινάμε όλοι μαζί και τη νέα χρονιά αισιόδοξα και θετικά να προσφέρουμε στην κοινωνία και τον τόπο μας 
Διαβάστε περισσότερα
Στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας του Δήμου Σάμης ευχήθηκα στον νεοεκλεγέντα και συνονόματο Δήμαρχο Παναγή Δρακουλόγκωνα καθώς και στο νέο δημοτικό συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο τους
Διαβάστε Περισσότερα
Καλεσμένος στον ΠΣ Λακήθρας "Ο Βύρων", όπου κόψαμε την βασιλόπιτα απολαμβάνοντας πλούσια τοπικά εδέσματα φτιαγμένα από μέλη του συλλόγου και προσφορά καταστημάτων με τη συμμετοχή όλων, μικρών και μεγάλων 
Από την παρουσία μου στην εκδήλωση του ΝΟΚΙ ευχόμενος στα δελφίνια μας  μια καλή χρονιά γεμάτη μετάλλια και διακρίσεις 
Διαβάστε Περισσότερα 
Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ανταλλάξαμε θερμές ευχές με το προσωπικό της υπηρεσίας για υγεία και δύναμη και συνομιλήσαμε για ποικίλα ζητήματα που τους απασχολούν. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης συνεχίζει τις προσπάθειες ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας και το νέο έτος. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζω την σταθερή συμπαράστασή μου στο έργο της
Σε μια ζεστή και ξεχωριστή εκδήλωση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων 
Διαβάστε Περισσότερα
Σε μια ευλογημένη βραδιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα στο Πνευματικό Κέντρο “Ο Απόστολος Παύλος”, της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας
 
Διαβάστε Περισσότερα
Το 2024 μας βρίσκει ενωμένους παλιούς και νέους συνεργάτες στο γραφείο μου στην Αθήνα για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας 
Διαβάστε Περισσότερα

Αρθρογραφία

Διαβάστε Περισσότερα 
Διαβάστε Περισσότερα 

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα 

Διαβάστε Περισσότερα

Για την πληρέστερη και αμεσότερη ενημέρωση σας ακολουθείστε με στο κανάλι μου στο Viber 

https://invite.viber.com/?g2=AQAt2HIb3syrclDRmkvlo0JV9%2B3ek43aEYzj5r2zi9aewwUDv8qYgjUUbB7fIMzp

Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο του Δεκεμβρίου 2023
Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό Δελτίο Νοεμβρίου 2023
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2023
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Μαρτίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Απριλίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Μαϊου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιουνίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Ιουλίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Αυγούστου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Σεπτεμβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Οκτωβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Νοεμβρίου 2022
Διαβάστε εδώ το Ενημερωτικό Δελτίο 
Δεκεμβρίου 2022
­

Παναγής Καππάτος 

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης - Ν.Δ

Πολιτικό Γραφείο Κεφαλονιάς

Λεωφόρος Βεργωτή 1,  Αργοστόλι, 28100

Τηλ.: 2671026011

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

­
­
­
­
­
This email was sent to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή είστε στη λίστα αποδεκτών μας

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό, παρακαλώ απεγγραφείτε στο Unsubscribe

View in browser | Unsubscribe



00 inkefalonia general ad 300X250