Γεράσιμος Λιάτος: Στον χρόνο μένουν οι πράξεις και όχι τα λόγια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 12:59

Γεράσιμος Λιάτος: Στον χρόνο μένουν οι πράξεις και όχι τα λόγια

Τον Μήνα Μάρτιο 2013 με κομπασμό και φανφάρες ο Αντιδήμαρχος Παλικής ανακοίνωσε μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ στον Τοπικό Τύπο την επιστροφή της Δ.Ο.Υ. στο Ληξούρι Κεφαλληνίας, ως πρώτο βήμα επιστροφής όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών που έφυγαν (ΙΚΑ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, Δ.Ο.Υ., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ κ.λ.π.) . Αλήθεια μετά ξύπνησε. Καλές οι μικροπολιτικές και οι πανηγυρισμοί άνευ αντικειμένου. Όταν υπηρετείς την σημερινή πολιτική της εγχώριας Τρόικας αλλά και της έξωθεν Τρόικας και είσαι πιστός στην εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καλό είναι στον κόσμο να λες την αλήθεια, γιατί ο κόσμος σήμερα γνωρίζει την αλήθεια και δεν τρώει κουτόχορτο. Το Κράτος έπρεπε να είχε φτιάξει πριν πάρει την Δ.Ο.Υ. Ληξουρίου και την μεταφέρει στο Αργοστόλι ένα τμήμα εξυπηρέτησης των πολιτών της Παλικής τουλάχιστον για τις πιο βασικές εργασίες (Μητρώο-Ενάρξεις-Διακοπές –Μεταβολές Επιχειρήσεων, Κλειδάριθμους κ.λ.π.) .

Από τον Μάρτιο 2013, ζητάει το Υπουργείο Οικονομικών και η Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου να τους κοινοποιήσει ο Αντιδήμαρχος Παλικής εάν έχει Γραφείο να τους παραχωρήσει (ο παλιός Δήμος Ληξουρίου) , ώστε να φτιαχτεί ένα μικρό τμήμα εξυπηρέτησης των πολιτών της Παλικής για βασικές εργασίες της παλιάς Δ.Ο.Υ. Ληξουρίου. Μέχρι σήμερα 29/05/2013 ο Αντιδήμαρχος έχει απαξιώσει να τους απαντήσει . Τόσο πολύ «ενδιαφέρεται» για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της Παλικής .

Ελπίζουμε να λυθεί πολύ σύντομα το θέμα και να έλθουν εδώ Ληξουριώτες Υπάλληλοι που είναι κατάλληλοι για τις εργασίες που θα μεταφερθούν στο Τμήμα αυτό (π.χ. Μητρώο) και όχι ρουσφετολογικές μεταθέσεις χωρίς υπόβαθρο και αντικείμενο, γιατί οι πολίτες της Παλικής θέλουν να εξυπηρετηθούν σε βασικές εργασίες, στις οποίες αυτοί που θα έλθουν πρέπει να έχουν εμπειρία του αντικειμένου . Άλλωστε οι πληρωμές πλέον από 01/06/2013 μεταφέρονται ως επί το πλείστον στις Τράπεζες.

Στον χρόνο μένουν οι πράξεις και όχι τα λόγια . Γι αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση νοσεί βαριά, γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται για να καλύψουν προσωπικές φιλοδοξίες και όχι να υπηρετήσουν όπως πρέπει σωστά ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της εκάστοτε περιοχής τους . Ή ζουν στον κόσμο τους .

ΛΙΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Του ΟΔΥΣΣΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ




00 inkefalonia general ad 300X250