Σάμη: Οι διαφωνίες για τη χωροθέτηση του νέου δημοτικού γηπέδου 5×5, τα Πουλάτα και το αίτημα για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 08:51

Σάμη: Οι διαφωνίες για τη χωροθέτηση του νέου δημοτικού γηπέδου 5×5, τα Πουλάτα και το αίτημα για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου

Την έντονη διαφωνία του με την προοπτική κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Ζερβάτων, που επί μακρόν χρησιμοποιείται για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, εκφράζει για ακόμη μία φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος του γειτονικού μας χωριού.

Μάλιστα ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η τροποποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου και η αλλαγή της χωροθέτησής του.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» στηρίζει την προσπάθεια αυτή, επισημαίνοντας ότι τα όποιας μορφής έργα σε μία περιοχή δεν πρέπει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται με την τοπική κοινωνία απέναντί τους, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη της. Επιπλέον, ότι η δαιμονοποίηση της τυχόν αντίθετης άποψης, αποτελεί επιλογή που ακυρώνει την ουσία της πολιτικής, που είναι προφανώς ο διάλογος. Πολλώ δε μάλλον σε μία μικρή περιοχή όπως η δική μας, που δεν έχει την πολυτέλεια για άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά μόνο για σύνθεση και συνεργασία.

Παράλληλα και προκειμένου να μην απενταχθεί ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, προτείνει στο Δήμο Σάμης με σχετική επιστολή, την κατασκευή της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης στα Πουλάτα, στη θέση που σήμερα βρίσκεται το πλήρως απαξιωμένο και επικίνδυνο για κάθε χρήση γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού μας.

Μία τέτοια εξέλιξη, που βρίσκει απολύτως σύμφωνη τόσο την Κοινότητα Πουλάτων, όσο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζερβάτων, θα ικανοποιήσει αμφότερες τις τοπικές κοινωνίες των δύο χωριών. Επιπλέον το Δήμο Σάμης, που αφενός μεν θα αξιοποιήσει το εγκεκριμένο κονδύλι του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» προς όφελος της νεολαίας της περιοχής μας, αφετέρου δε δεν θα βρεθεί απέναντι στην επιθυμία των δημοτών του.

Επιπλέον στην επιστολή του προς τον Δήμο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Αγκαλάκι», υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 5204/01-12-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Σάμης, η ενδεχόμενη κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα Πουλάτα θα επιφέρει στον Δήμο Σάμης δαπάνη που έχει υπολογιστεί στο ποσό των 150.000€.

Συνεπώς μία απλή αλλαγή χωροθέτησης ενός έργου με ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, θα απαλλάξει το Δήμο από ένα τεράστιο δυνητικό έξοδο, που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει ποτέ να καλυφθεί, και θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των Πουλάτων. Αυτό της δημιουργίας ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου άθλησης.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250