Παραιτήθηκε το Προεδρείο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 11:54

Παραιτήθηκε το Προεδρείο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

Το Προεδρείο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά υπέβαλλε τις παραιτήσεις του - Άμεση προσφυγή σε εκλογές για νέο ΔΣ

Προς μέλη Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

Αγαπητοί συμπατριώτες/σες

Στο τελευταίο Δ.Σ. για το 2023 και μπαίνοντας στο εκλογικό, για την Αδελφότητα, έτος 2024, παρατηρήθηκε μια ξαφνική, όψιμη και απρόσωπη προσκόμιση δεκάδων αιτήσεων εγγραφής νέων μελών, ακόμη και αλλοδαπών συνανθρώπων μας, με τις περισσότερες από αυτές τις αιτήσεις να προσκομίζονται μέσα σε φακέλους ή επισυναπτόμενες μέσα από τα προσωπικά mail μελών, χωρίς να λαμβάνεται η οποιαδήποτε μέριμνα για προστασία προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, κατατέθηκαν αιτήσεις είτε με ελλιπή στοιχεία και ενίοτε χωρίς ταυτοπροσωπία είτε προσκομίστηκαν ή απεστάλησαν για το ίδιο άτομο, περισσότερες της μίας φοράς, από διαφορετικά όμως άτομα και mail, με τις περισσότερες από τις αιτήσεις αυτές να φέρουν, προς βεβαίωση της ταυτότητας του αιτούντος, την ιδιόχειρη υπογραφή συγκεκριμένων μόνο μελών του ΔΣ. Κυκλοφορούσαν αιτήσεις-εγγραφής ακόμη και στους διαδρόμους της Αδελφότητας!

Πιστεύουμε ότι αυτή η όψιμη μαζικότητα, καθώς και η χρονική στιγμή που συνέβη, οδηγεί προς αλλοίωση της ανθρωπογεωγραφίας της Αδελφότητας εν όψει των προσεχών εκλογών, ώστε να υπάρξει εν τέλει αύξηση, όχι ενεργών μελών, αλλά απλών ψηφοφόρων.

Τέτοιες πράξεις και επιλογές δεν συνάδουν με τις δικές μας ηθικές αξίες και είναι διαμετρικά αντίθετες με τα αυστηρά κριτήρια του κώδικα αξιών που μας χαρακτηρίζει.

Όλα αυτά μας οδήγησαν στην απόφαση να μην γίνουμε συνεργοί σε τέτοιες διαδικασίες και να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας, με στόχο να διαφυλάξουμε αφενός το κύρος της Αδελφότητας ως θεσμού που διέπει τις αδελφικές και συμμετοχικές σχέσεις των συμπατριωτών μας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων και αφετέρου την προσωπική μας αξιοπρέπεια και αξιοπιστία ως μέλη του Δ.Σ.

Η πράξη μας αυτή ενεργοποίησε την εφαρμογή του άρθρου 39 του Καταστατικού του Σωματείου μας και προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατοντάδες μέλη μας και τις αρχές μου, από το Γενικό Γραμματέα κ. Σταύρο Καρούσο, τον Ταμία κ. Ηλία Γαλιατσάτο και το Αναπληρωματικό Μέλος κ. Σοφία Ελένη Αθανασάτου, την απόσυρση των παραιτήσεών τους, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε, με δημοκρατική ομαλότητα, άμεσα στα μέλη της Αδελφότητας μέσω σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αδιάβλητων εκλογών. Με αυτόν τον τρόπο, τιμούμε έμπρακτα την εντολή που πήραμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2021 ως αιρετά μέλη του Δ.Σ. και ως Προεδρείο της Αδελφότητας.

Βαθιά επιθυμία όλων μας είναι τα μέλη της Αδελφότητας, με τη συμμετοχή και την ετυμηγορία τους, να αποφασίσουν και να κρίνουν τις δράσεις και το έργο μας. Όλα αυτά τα εκατοντάδες μέλη που συμμετείχαν και συμμετέχουν ενεργά στη ζωή, τις δράσεις και την πραγματικότητα της Αδελφότητας.

Με τη συμμετοχή και την εκλογή μας στις εκλογές του 2021, σε μια δύσκολη περίοδο στην οποία είχε οδηγηθεί η Αδελφότητα και κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας μας, καταβάλαμε συνειδητή και επίπονη προσπάθεια να υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλους, χωρίς καμία εξαίρεση ή αποκλεισμό, προς όφελος των αρχών και μόνον που διέπουν το μεγάλο μας Σύλλογο.

Έχουμε πλέον ήσυχη τη συνείδησή μας, δηλώνουμε παρόντες και συνεχίζουμε να ατενίζουμε με καθάριο βλέμμα το μέλλον, προστατεύοντας τα μέλη μας. Αυτό το διασφαλίζουμε με το να προσφεύγουμε σε αυτά, προτείνοντας ως καθαρή και μόνη λύση τις εκλογές. Κι όλα αυτά άμεσα, μέσα από τις προβλεπόμενες καταστατικές, σύννομες και προπάντων ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες και οπωσδήποτε χωρίς καμία a priori συμφωνία ή συνδιαλλαγή.

Με σεβασμό στα μέλη της Αδελφότητας και στις ηθικές μας αρχές

Παύλος Σκλαβούνος (π. Πρόεδρος ΔΣ)

Βαγγέλης Μαρκουλάτος (π. Έφορος)

Βαγγέλης Σκλαβούνος (π. Αν. Έφορος & Υπεύθυνος Δημ. Σχέσων)

Αννέτα Τσελέντη (π. μέλος ΔΣ)

Χρήστος Ριφιώτης (π. αναπληρωματικό μέλος ΔΣ)




00 inkefalonia general ad 300X250