Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου (Cosmos 96,5 - Inkefalonia 89,2)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 09:44

Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου (Cosmos 96,5 - Inkefalonia 89,2)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή και στον Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, φιλοξενήθηκε ο σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. κ Δημήτριος εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων .

Ο Σεβασμιότατος κ Δημήτριος αναφέρθηκε αρχικά στη την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, με αναγνώσματα που εισάγουν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, στο μυστήριο της σαρκώσεως του Κυρίου.

Έκανε επίσης αναφορά στα κατηχητικά που λειτουργούν σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα των παιδιών σήμερα είναι πιεσμένο με διάφορες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα λίγα παιδιά να τα παρακολουθούν, ωστόσο η Εκκλησία καταβάλλει προσπάθειες και στον τομέα της κατήχησης.

Όσον αφορά το μυστήριο της εξομολόγησης, δήλωσε ότι ο κόσμος συγκλίνει, σ' αυτό και χαρακτήρισε το γεγονός ως παρήγορο.

Για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας , σημείωσε:«Μας βοήθησαν πάρα πολύ φέτος ,έχουμε επάρκεια και θα μοιραστούν σε οικογένειες που θα ξεπεράσουν τις 230.Μας βοήθησαν πολύ και μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως κάνουμε και κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Θέλω να ευχαριστήσω και τα στελέχη του Φιλόπτωχου Ταμείου , που προσπαθούν κι εργάζονται ανιδιοτελώς , αφιερώνοντας πολλές ώρες. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια που προσφέρουν στην Μητρόπολη, ώστε κι εμείς ως πνευματικός οργανισμός εκκλησιαστικός , να μπορούμε να βοηθήσουμε άλλους συνανθρώπους μας».

{https://soundcloud.com/user-46829938/cosmos-965-22-12-2023?si=dbeab7ac423e4bce8fe563c6f3d10272&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

Πρίν να απευθύνει τις ευχές του στους Κεφαλλήνες και σε όλους εν γένει ανέφερε ότι εν έτει 2024 που θα ακουστούν και πάλι οι ύμνοι του «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία», δεν επικρατεί ειρήνη στον κόσμο , έχουμε πολέμους και ανισότητες , αλλά ούτε και ευδοκία επικρατεί μεταξύ των ανθρώπων: «Ωστόσο δεν θα πρέπει οι Χριστιανοί και γενικώς όλοι οι άνθρωποι και εμείς οι Ορθόδοξοι να απογοητευόμεθα και να απελπιζόμεθα και υπέρ πάσαν ανθρώπινην αδυναμίαν Θεός υπάρχει. Να μην απογοητευόμεθα, διότι πάντοτε εν τέλει του Θεού θα γίνεται. Στο διάστημα των 2 χιλιάδων ετών , πολλά προβλήματα είδε ο κόσμος, πολέμους, εμφυλίους, πανδημίες, αλλά ο Χριστός μας διαβεβαίωσε «Ειδού εγώ με θυμόν και ουδείς με θυμόν» αρκεί να έχουμε Χριστόν στην καρδιά μας. Ο Χριστός μας διαβεβαίωσε ότι είναι σωτήρ για όλο τον κόσμο, δεν κάνει καμία εξαίρεση. Όποιος στηρίζει την ζωή του, κοινωνική και προσωπική στον Χριστό και ζει μετά του Χριστού, αντιμετωπίζει με άλλο βλέμμα και τις θλίψεις και τα προβλήματα και έχει ευγενική χαρά στην καρδιά του, διότι ξέρει ότι όλα τούτα θα παρέλθουν, αλλά ο Χριστός μένει. Και ο άνθρωπος θα ζήσει εις τον αιώνα , είναι αθάνατος, διότι ο Θεός το θέλησε».  

Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους να είμαστε όλοι ο ένας αλληλέγγυος για τον άλλον και καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/mera-mesimeri-292457063?si=dbeab7ac423e4bce8fe563c6f3d10272&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250