Η γιορτή του Aκάθιστου Ύμνου στα Σίσσια

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 14:40

Η γιορτή του Aκάθιστου Ύμνου στα Σίσσια

Την τιμητική της είχε η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Σισσίων , καθώς όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ακάθιστου ύμνου. Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Μικαέλα Γαλιατσάτου Ο εορτασμός ξεκίνησε από την Παρασκευή το βράδυ με την αγρυπνία και συνεχίστηκε το Σάββατο με τη Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδίτης Σπυρίδων Πετεινάτος και την αρτοκλασία. Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στην τραπεζαρία γεύμα που πρόσφερε το μοναστήρι των Σισσίων με φαγητό σουπιές με κοφτό μακαρονάκι όπως σερβίρεται κάθε χρόνο, ενώ για προσφέρθηκε και νηστίσιμο επιδόρπιο.

Τη λειτουργία παρακολούθησαν πιστοί που ήρθαν με λεωφορείο από το Ληξούρι και από το ΚΑΠΗ Λειβαθού. Την εμφάνισή του έκανε και ο Παύλος Παπαδάτος συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Φιοραβάντε και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βλαχάτων Απόστολο Χαραλαμπάτο.

Ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος με το έργο του στηρίζει εδώ και χρόνια το μοναστήρι της Παναγίας των Σισσίων και για μία ακόμη φορά διοργάνωσε τον εορτασμό και υποδέχτηκε τους πιστούς με ευχαρίστηση. Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προσφορά των ντόπιων, οι οποίοι συνεπέστατα συμβάλουν στην προετοιμασία και την οργάνωση του γεύματος και φυσικά τα εύσημα πάνε στον μάγειρα και στις κυρίες που πρόθημα βοήθησαν στο σερβίρισμα.

Πλέον οι πιστοί τη Δευτέρα μετά το Αγιο Πάσχα, θα συνοδεύσουν την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή Σισσίων στα Βλαχάτα.

{phocagallery view=category|categoryid=57}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ