Π. Καππάτος: Προκήρυξη 3 μόνιμων θέσεων γιατρών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 16:36

Π. Καππάτος: Προκήρυξη 3 μόνιμων θέσεων γιατρών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Προκήρυξη 3 μόνιμων θέσεων γιατρών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη Κατόπιν συνεχών επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειάς μας (6η ΥΠΕ), ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες γιατρών που μπορούν να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την πλήρωση συγκεκριμένων θέσεων.

Με χθεσινή απόφαση του Αναπληρωτή Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη τριών (3) θέσεων ειδικευμένων ιατρών για την Κεφαλονιά στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς «Άγιος Γεράσιμος» και το Κέντρο Υγείας Σάμης και για την Ιθάκη στο Κέντρο Υγείας της Ιθάκης.

Για το ΓΝ Κεφαλονιάς προκηρύσσεται η παρακάτω θέση:

• 1 Χειρουργική (Επιμελητής Β΄) Για το Κέντρο Υγείας Σάμης

• 1 Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμελητής Β΄) Για το Κέντρο Υγείας Ιθάκης

• 1 Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμελητής Β΄)

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι υπάρχει ήδη ανοιχτή πρόληψη ιατρού παθολόγου με δελτίο έκδοσης παροχής υπηρεσιών στο νοσοκομείο Αργοστολίου, αλλά και στο νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» με την πρόσφατη σχετική απόφαση (29-11-2023) του Υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους.

Η προσπάθεια για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της Υγείας στα νησιά μας συνεχίζεται.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 15/12/2023, ώρα 12.00 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται στις 10/01/2024 και ώρα 15.00.

Οι παραπάνω θέσεις που προκηρύχθηκαν αφορούν έκτακτες προσλήψεις για τη στελέχωση των μονάδων υγείας, ενώ αναμένεται η μεγάλη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας 6500 γιατρών και νοσηλευτών εντός του 2024.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250