Υποτροφία του ιδρύματος Ιωαννίδη σε δυο μαθήτριες του Γυμνασίου Μεσοβουνίων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 08:35

Υποτροφία του ιδρύματος Ιωαννίδη σε δυο μαθήτριες του Γυμνασίου Μεσοβουνίων

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας,κ.κ. Δημήτριος  επισκέφθηκε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων, για να απονείμει την υποτροφία του ιδρύματος Ιωαννίδη σε δύο μαθήτριες που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι γονείς των μαθητριών που βραβεύτηκαν, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Μιλτιάδης Μελισσάς, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοβουνίων, κα Χάιδω Νικολετάτου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Ισμήνη Κολαίτη και ο Ιερέας της ενορίας, Πατήρ Ιωάννης. Οι μαθήτριες που βραβεύθηκαν είναι η Αφροδίτη Τζαννάτου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου  και η Ειρήνη Τσελέντη, φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκ μέρους της οποίας παρέλαβε την υποτροφία ο πατέρας της, κος Αλέξανδρος Τσελέντης.

 Μετά την απονομή των υποτροφιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημήτριος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Μιλτιάδης Μελισσάς επισκέφθηκαν τις τάξεις και συνομίλησαν με τους μαθητές. Στο τέλος, ο Μητροπολίτης μοίρασε στα παιδιά το ημερολόγιο της Μητρόπολης για το έτος 2024, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Όσιο Ευφρόσυνο.

Η υποτροφία απονέμεται στο σχολείο μας, διότι η  σύζυγός του αείμνηστου ευεργέτης Ιωαννίδη καταγόταν από το χωριό Βαρύ Ερύσσου. Το ζεύγος μετανάστευσε στην Αμερική, όπου έζησε και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ενώ δεν απέκτησε τέκνα. Μετά τον θάνατο τους, σύμφωνα με την διαθήκη τους, συνεστήθη ίδρυμα από την Εκκλησία της Αμερικής και από τους τόκους του κεφαλαίου βραβεύονται κάθε χρόνο δύο άριστοι μαθητές/ μαθήτριες από το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων και δυο από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Πάστρας.

https://schoolpress.sch.gr/mmnews/files/2023/11/11111.jpg




00 inkefalonia general ad 300X250