Μ. Τετενές: Από διοικητής Πυροσβεστικής, μαθητής διασώστης! ‘’Ήθελα να βρω κάτι για να προσφέρω’’ - Η συμβουλή στους νέους (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 15:12

Μ. Τετενές: Από διοικητής Πυροσβεστικής, μαθητής διασώστης! ‘’Ήθελα να βρω κάτι για να προσφέρω’’ - Η συμβουλή στους νέους (Inkefalonia 89,2)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο εν αποστρατεία Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και πρώην Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς και Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης,  Μιλτιάδης Τετενές.

1ΤΕΤ

Ο κ Τετενές αναφέρθηκε αρχικά στην παρά την θέληση του αποστρατεία του από το Πυροσβεστικό Σώμα το 2018, παρ όλο το σημαντικό έργο που είχε αποδώσει, σημειώνοντας: «Όταν κάποιος δουλεύει πάρα πολύ καλά, η ηγεσία του Υπουργείου τον στέλλει σε αποστολές που καταλήγουν πλήρως επιτυχημένες και δέχεται ο αξιωματικός αυτός συγχαρητήρια από την ηγεσία του Υπουργείου και ξαφνικά μετά από έναν μήνα μου τηλεφωνεί και μου λέει- ευχαριστώ για την συνεργασία ,η σταδιοδρομία σου κλείνει εδώ-, είναι ωραίο για έναν αξιωματικό που έχει υπηρετήσει χωρίς λάθη και έχει μία καλή καριέρα; Κανένας όμως δεν σκέφτηκε να αλλάξει τα κριτήρια αυτά. Είναι ντροπή να έχουν 70 χρονών ανθρώπους στο δημόσιο σε οποιαδήποτε υπηρεσία και έναν άνθρωπο 53 χρονών που θέλει να επιστρέψει να του λένε θα πας σπίτι σου με το ζόρι και να σου απαγορεύουν και να δουλέψεις. Αυτές είναι οι «εκτελέσεις» που λένε».

Ο κ Τετενές, στάθηκε στην συνέχεια στην απόφαση του να εγγραφεί στο ΔΙΕΚ Διασωστών και Πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΓΝ Κεφαλονιάς, εξαίροντας την σχολή που έχει ως αντικείμενο την προσφορά: « Επειδή και στην πρώτη μου δουλειά πάντα πρόσφερα, ήθελα να βρω κάτι για να προσφέρω και όχι για να εισπράττω. Είχα γνωρίσει με την πρότερη δουλειά μου την προ εποχή του ΕΚΑΒ και την μετά εποχή του στην Κεφαλονιά και είδα τις τεράστιες διαφορές και τι έργο επιτελούν στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Είναι πραγματικοί διασώστες το έργο τους είναι λειτούργημα και αποφάσισα να πάω σ αυτή την Σχολή. Η σχολή είναι πάρα πολύ καλή , ο Διευθυντής Νίκος Μοντεσάντος είναι εξαιρετικός και το Διδακτικό προσωπικό είναι πολύ αξιόλογο. Παρακολουθούν γύρω στα 10 παιδιά, τα οποία σίγουρα θα βρούν δουλειά.

Ένα παιδί το οποίο δεν θα επιλέξει μία Πανεπιστημιακή η Πολυτεχνική Σχολή και θέλει να μείνει στον τόπο του για οποιουσδήποτε λόγους , είναι μία πάρα πολύ καλή Σχολή και τονίζω ότι τα παιδιά πρέπει να κοιτάξουν θετικά το ΔΙΕΚ-Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου, όπως υπάρχει και η Σχολή Βοηθός Νοσηλευτή –Τραυματολογίας, που είναι πολύ καλή.

Η σχολή του διασώστη παρέχει και επαγγελματική αποκατάσταση . Τα νέα παιδιά θα διοριστούν και θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους και γι αυτό τους παροτρύνω να επιλέξουν τη Σχολή αυτή . Πρέπει να δώσουμε σημασία στη Σχολή, είναι η μόνη που λειτουργεί στα Ιόνια Νησιά και πρέπει να γίνει γνωστή».

Τέλος ο κ. Τετενές αναφέρθηκε στην πολύχρονη ενασχόληση του με τις ραδιοσυχνότητες ως ραδιοερασιτέχνης, ενημερώνοντας για την πολύ καλή υπάρχουσα υποδομή ραδιοερασιτεχνών της Κεφαλονιάς , σημειώνοντας ότι ο ραδιοερασιτέχνης, είναι ένα σκαλί πάνω από τον πολίτη και ανά πάσα στιγμή όταν θα χρειαστεί θα επιταχθεί και θα εκτελέσει υπηρεσία.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.  

{https://soundcloud.com/user-46829938/nkefalonia-892-m-9-11-2023?si=66a5942abd8b4ce78e472d91a12c6071&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250