Η Εθελοντική Ομάδα Ερίσου ευχαριστεί τους δωρητές για την έμπρακτη συμπαράσταση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 10:01

Η Εθελοντική Ομάδα Ερίσου ευχαριστεί τους δωρητές για την έμπρακτη συμπαράσταση

Mε αφορμή τις καταστρεπτικές πυρκαγιές της αντιπυρικής περιόδου 2021, το ΜΚΣ Δεσμός, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability), υλοποιούν το Πρόγραμμα Υποστήριξης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας (2022-2024) που απαρτίζεται από πληθώρα δράσεων με στόχο την κατάρτιση, ενδυνάμωση και ενίσχυση του έργου τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των εθελοντικών ομάδων προς ενίσχυση από το WWF Ελλάς, η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου (Ε.Ο.Π.Π.Ε.) επιλέχθηκε, βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί, για την B΄(τελική) φάση ενίσχυσης υλικού η οποία ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου 2023.

Στο κλείσιμο της φετινής αντιπυρικής περιόδου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΙΣΟΥ (Ε.Ο.Π.Π.Ε.), εκπροσωπώντας και το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, θα ήθελε να εκφράσει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του στους φορείς υλοποίησης ΜΚΣ Δεσμός, WWF Ελλάς, HIGGS, καθώς και τους υποστηρικτές του Προγράμματος Υποστήριξης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και Εθνική Τράπεζα, για τη γενναιόδωρη προσφορά προς την ομάδα μας.

Η Εθελοντική μας Ομάδα παρέλαβε το υλικό εξοπλισμού, όπως φαίνεται ακολούθως :

Εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ

- Κράνη δασοπυρόσβεσης (10)

- Γάντια δασοπυρόσβεσης (15 ζεύγη)

- Στολές δασοπυρόσβεσης (15)

- Μπότες δασοπυρόσβεσης (10 ζεύγη)

- Φαρμακείο (1)

- Κιάλια (1)

Εταιρεία ΜΗΛΙΤΣΗΣ

Αντλία φορητή για άντληση υδάτων μαζί με τον σωλήνα μύζησης (1)

Εταιρεία ΜΟΡΤΕΚ

- Ασύρματος πομποδέκτης αυτοκινήτου με κεραία (2)

- Κιτ προγραμματισμού πομποδεκτών (1)

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν για εμάς κινήσεις ζωτικής σημασίας στο έργο της ανιδιοτελούς και εθελοντικής περιφρούρησης των δασών της Ερίσου και στη διατήρηση του φυσικού κάλλους της περιοχής μας, προς όφελος όλων, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών μας.

Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δωρητές για την πολύτιμη συμβολή τους και την έμπρακτη συμπαράσταση με την ευγενική τους δωρεά. Ευελπιστούμε η υποδειγματική προσφορά τους προς τις εθελοντικές ομάδες δασοπυροπροστασίας και τις τοπικές κοινωνίες να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Για το Δ. Σ. της Ε.Ο.Π.Π.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Ζαμπέλης                                                                          Αγγελική Αγγελετάκη

ΕΟΠΠΕ 1ΕΟΠΠΕ 2




00 inkefalonia general ad 300X250