Το Εργατικό Κέντρο για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 10:00

Το Εργατικό Κέντρο για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/10 δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, με πρωτοβουλία του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με αποφάσεις τους, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κ.-Ι., το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Κ-Ι, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ-Ι, το Σωματείο Συνταξιούχων “Ο Σπάρτακος”, το παράρτημα της ΕΕΔΥΕ στην Κεφαλονιά , η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (παράρτημα της ΟΓΕ) και άλλοι φορείς.

Έγινε απαγγελία ποιήματος που είχε γράψει ο Παλαιστίνιος ποιητής Μαχμούντ Νταρουίς, από την Αντωνία Λουκάτου, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Καμπίτσης Σπύρος, τόνισε ότι χρειάζεται να απαντήσουμε στην κυρίαρχη αντιδραστική προπαγάνδα που επιχειρεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει τη ρίζα και την ουσία του ζητήματος: Την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια σ' αυτή.

Τόνισε επίσης ότι ότι ο πόλεμος δεν ξεκίνησε πριν δέκα μέρες, αλλά εδώ και δεκαετίες. Ότι είναι ένας βάναυσος πόλεμος του ισραηλινού κατοχικού κράτους, που διεξάγεται με κάθε τρόπο εναντίον του παλαιστινιακού λαού, για τη διαιώνιση της κατοχής, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ισραηλινής αστικής τάξης και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Γι’ αυτό και κάνουν παρέλαση από το Ισραήλ όλα τα γεράκια, όλοι οι μακελάρηδες που έχουν τα νύχια τους βουτηγμένα στο αίμα των λαών.

Εξήγησε ότι ο ισραηλινός λαός γίνεται και ο ίδιος θύμα της επιθετικότητας του κατοχικού κράτους, όπως επιβεβαίωσαν και οι πρόσφατες εξελίξεις και είναι μια σκληρή πραγματικότητα που ξεσκεπάζουν προοδευτικές φωνές και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ. Παράδειγμα ο γνωστός Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκιντεόν Λεβί, του οποίου το κείμενο με τίτλο «Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2.000.000 κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα», κόλλησε στον τοίχο όποιον προσπαθεί να συκοφαντήσει την αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους και να παρουσιάσει τις θηριωδίες του Ισραήλ ως «απάντηση στην τρομοκρατία».

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους, με συνθήματα και κάλεσμα απεμπλοκής της Ελλάδας συνολικά απ' τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο πολλαπλασιάζονται και τρομάζουν με τη μαζικότητά τους όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον διαχρονικό και τίμιο αγώνα για:

  • Την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.
  • Να μην υπάρχει καμία συμμετοχή της χώρας μας, καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά" από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το
  • κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
  • Να αναγνωριστεί τώρα το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

παλαιστ 1παλαιστ 2




00 inkefalonia general ad 300X250