Ένωση ΑμέΑ Υπερίων: «Ο Αναμάρτητος Αντώνης έφυγε από τη ζωή»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 09:22

Ένωση ΑμέΑ Υπερίων: «Ο Αναμάρτητος Αντώνης έφυγε από τη ζωή»

Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

Σύμφωνα με κάποιο μύθο για την αρχαία Ελλάδα στον μυστικό βάραθρο Καιάδα πέταγαν «ασθενικά και ανάπηρα παιδιά». Σήμερα το 2023 είναι πραγματικότητα στην θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά πέταξαν τον Αντώνη ανθρώπινα χέρια και με βάναυσο τρόπο.

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και ζητά την απονομή της Δικαιοσύνης για τον άδικο και τραγικό χαμό του. Ένα αθώο, αναμάρτητο παλικάρι 36 χρονών έσβησε με τραγικό θάνατο κουβαλώντας μαζί του την αγριότητα των συνανθρώπων του μη ξέροντας τον λόγο.

Έφυγε με αναπάντητα ερωτήματα ο ίδιος, αλλά και όλοι εμείς που το πληροφορηθήκαμε. Θρηνούμε και διαμαρτυρόμαστε έντονα όλη η οικογένεια του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» και του αναπηρικού κινήματος γενικότερα και περιμένουμε άμεσα την Δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες σ΄αυτούς που με τόση κακία στέρησαν ζωή από έναν συνάνθρωπό μας.

Αυτό που μας τρομάζει όλους εμάς γονείς – δικαστικούς συμπαραστάτες Α.μεΑ. αλλά και Α.μεΑ. είναι ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται απ’ όλες τις Αναπηρικές οργανώσεις, Ε.Σ.Α.μεΑ., Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας σχετικά με την αναπηρία (ενθάρρυνση, σεβασμός δικαιωμάτων και αξιοπρέπεια, ίσες ευκαιρίες, καταπολέμηση προκαταλήψεων και όλων εκείνων των πρακτικών που αφορούν σε άτομα με αναπηρία), εξακολουθούμε κάποιες στιγμές να ζούμε την τραγική θέση των Α.μεΑ. , όπως ακριβώς στην δεκαετία 1950- 1960.

Η Δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτητα γιατί η ψυχούλα του αδικοχαμένου Αντώνη περιμένει δικαίωση. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και περιμένουμε από την Πολιτεία να τολμήσει να εφαρμόσει όλα τα κατάλληλα μέτρα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ.

Η Πρόεδρος,                                                                          Η Γενική Γραμματέας,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                                        Σοφία Λασκούδη


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250