ΟΦΥΠΕΚΑ: Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις Stay Active Kefalonia 2023 με εκδρομή στον Αίνο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 08:41

ΟΦΥΠΕΚΑ: Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις Stay Active Kefalonia 2023 με εκδρομή στον Αίνο

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων, με αφορμή τις εκδηλώσεις 1rst Stay Active Kefalonia 2023 διοργανώνει εκδρομή με λεωφορείο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8.30 π.μ. (Σημείο συνάντησης: Κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αντώνης Τρίτσης») στην σπουδαιότερη προστατευόμενη περιοχή της Κεφαλονιάς τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, όπου οι εκδρομείς θα θαυμάσουν το μοναδικό νησιωτικό δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies cephalonica), η οποία κυριαρχεί στην περιοχή και αποτελεί την μοναδική εμφάνιση στα Ιόνια Νησιά. Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου έχει χαρακτηρισθεί, σε διεθνές επίπεδο, ως Ευρωπαϊκό Βιογενετικό Απόθεμα, τμήμα του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Κεφαλονιάς-Ιθάκης & Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού. Έχει, επίσης, ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Ειδικών Ζωνών “Natura 2000” και στο δίκτυο των Περιοχών Ειδικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την προστασία της ορνιθοπανίδας. Οι εκδρομείς στην θέση Χιονίστρα (δίπλα στο πάρκο κεραιών) θα παρατηρήσουν το βιότοπο της Viola cephalonica (κεφαλληνιακή Βιόλα ή μενεξές). Η Viola cephalonica είναι το πιο σπάνιο φυτό της Κεφαλονιάς, αφού απαντά μόνο στις υψηλότερες κορυφές του όρους Αίνος, σε πετρώδες υπόστρωμα και σχισμές βράχων. Στην συνέχεια, οι εκδρομείς θα περπατήσουν το κεντρικό μονοπάτι του Αίνου από την Θέση Χιονίστρα στην θέση Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου (1-1,5 ώρα). στην θέση Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου θα παρατηρήσουν απολιθωματοφόρες θέσεις Ρουδιστών, τα πιο χαρακτηριστικά απολιθώματα του Αίνου. Τέλος, η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με πικ νικ στο Κεντρικό Πάρκο Αίνου όπου το προσωπικό της Μονάδας θα μοιράσει ελαφρύ γεύμα.

Για κρατήσεις θέσεων (μέχρι 50 άτομα) παρακαλώ επικοινωνήστε με την Μονάδα Διαχείρισης στο τηλ. 2671029258 (Εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Προσοχή: Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή δίνουν την άδεια να φωτογραφηθεί το παιδί τους/ο εαυτός τους και να τραβηχτούν βίντεο ώστε να χρησιμοποιηθούν τώρα ή στο μέλλον για σκοπούς εξωτερικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, καθώς και να αναρτηθούν σε ιστοσελίδες και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων του Facebook και του Instagram για την προβολή της δράσης και του προορισμού.

Σημείο Εκδήλωσης: https://goo.gl/maps/DL6ZVBV64xM2E42E7

Πληροφορίες: Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων – Παράρτημα Αργοστολίου

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, 281 00 Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Τηλ.: 2671029258 & E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250