ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 10:50

ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σάμης

Απαράδεκτη είναι η απόφαση της 6ης ΥΠΕ με την οποία αντί να ενισχύει το μοναδικό Κέντρο Υγείας που καλύπτει όλη τη Βόρεια και Ανατολική Κεφαλονιά, το αποψιλώνει απομακρύνοντας την παιδίατρο και διευθύντρια του ΚΥ, Φλαμιάτου Τασούλα, στέλνοντας την στο Αργοστόλι, αλλά και την υποδιευθύντρια, κ. Γασπαράτου την οποία στέλνει στο Ληξούρι.

Η παύση των διευθυντών του ΚΥ και η απομάκρυνσή τους από αυτό έρχεται αμέσως μετά την μαζική κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και των κατοίκων της περιοχής, όταν ενημερώθηκαν ότι το ΚΥ Σάμης θα παρέμενε κλειστό, αφού ο μοναδικός ειδικευμένος γιατρός που εφημερεύει σε αυτό αρνήθηκε να κάνει εφημερία για 7η συνεχόμενη ημέρα, 18η εφημερία του μήνα. Τότε, και μετά από την πίεση που δέχθηκε από την λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση, η 6η ΥΠΕ αναγκάστηκε με “εντέλεσθε” να στείλει έναν γιατρό από το νομό Ηλείας να καλύψει προσωρινά το κενό.

Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης πολιτικής στον τομέα της Υγείας, μιας πολιτικής που έχει στον πυρήνα της τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την Υγεία, ειδικά των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών.

Ο λαός της Σάμης πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις πολιτικές αυτές που θέλουν την Υγεία των πολιτών να μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα και να υπολογίζεται με τους κανόνες της αγοράς στο ζύγι “κόστους – οφέλους”. Το ΚΚΕ μαζί με το λαό θα συνεχίσει να παλεύει για να παρθεί πίσω η απόφαση αυτή, αλλά και να αναδειχθούν και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα των νησιών μας, για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Αργοστόλι


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250