Παναγής Καππάτος: ''Ιστορική μέρα για τον Οικουμενικό Ελληνισμό''

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 18:43

Παναγής Καππάτος: ''Ιστορική μέρα για τον Οικουμενικό Ελληνισμό''

Η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική για τη Βουλή των Ελλήνων. Των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο. Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», πέτυχε την απαιτούμενη διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3.

Με αυτό τον τρόπο αίρονται τα εμπόδια και οι περιορισμοί, ώστε οι Έλληνες πολίτες που ζουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό τη μέρα των εκλογών, να ψηφίζουν ισότιμα.

Είναι μια νίκη για τη δημοκρατία μας και για την ελευθερία άσκησης ενός τόσο βασικού δικαιώματος των πολιτών.

Αποκαθιστούμε μια αδικία για τους Έλληνες στο εξωτερικό. Η αναχρονιστική και βαθιά συντηρητική άποψη για ψήφο δυο ταχυτήτων που δε θα μετρά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ανήκει στο παρελθόν.

Δίνουμε επιτέλους φωνή στους νέους μας που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα αποκτά ένα ισχυρό και μόνιμο δεσμό με την πολύτιμη διασπορά μας. Ειδικά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, σχεδόν κάθε οικογένεια έχει συγγενείς στο εξωτερικό και όλοι γνωρίζουμε την ανεκτίμητη και συνεχή προσφορά πολλών αποδήμων μας στα νησιά μας. Ως Βουλευτής των νησιών μας θεωρώ ότι ήταν χρέος μου να υποστηρίξω το νομοσχέδιο, τόσο απέναντι στην έννοια του Οικουμενικού Ελληνισμού, όσο και απέναντι στην ιστορία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στην Ολομέλεια της Βουλής στο σύνδεσμο: https://shorturl.at/bcKQ1

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250