Οι γιατροί έβαλαν πάνω απ’ όλα την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 21:09

Οι γιατροί έβαλαν πάνω απ’ όλα την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου

Δυο ήταν τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Αργοστολίου. Τα δεδουλευμένα από τις εφημερίες και οι περικοπές που γίνονται στο Νοσοκομείο και αφορούν τις εφημερίες.

Στη συνέλευση, που σε κάποια σημεία της είχε και αρκετή φόρτιση, ,το παρών έδωσαν εκτός των άλλων και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Πανταζής Πανταζόπουλος και ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος, όπως επίσης και ο Γιώργος Κουρής.

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου και είναι πολλά. Αυτό, ωστόσο, που έχει σημασία, είναι πως οι γιατροί αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ και αυτό είναι το σημαντικότερο, να συνεχίσουν παρά τα προβλήματα στις πληρωμές των εφημεριών να κατεβάζουν οι διευθυντές το πρόγραμμα για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα ο εφημερεύον ενεργός γιατρός θα παρέχει τις υπηρεσίες του μέσα στο Νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι οι ήδη δεδουλευμένες εφημερίες δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Παρά τα προβλήματα δηλαδή, οι γιατροί πρόταξαν την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών.

Φέτος και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο έστειλε πολύ λιγότερα χρήματα για τις εφημερίες, οι γιατροί αποφάσισαν να κατεβάσουν οι διευθυντές των τμημάτων ίδιοι το πρόγραμμα της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουν γίνει περικοπές.

Όσον αφορά το θέμα των δεδουλευμένων αποφασίστηκε να υπάρξει πίεση στη διοίκηση του Νοσοκομείου για καταβολή ως έναντι των 100.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί για το Νοσοκομείο και αποτελούν το 75% των συνολικών καταβολών που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς για τις υπηρεσίες τους στις εφημερίες τους τελευταίους τρεις μήνες.

*Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τέθηκε ζήτημα παραμονής μας (δια ψηφοφορίας αποφασίστηκε να παραμείνουμε), αλλά και θέμα για το αν θα πρέπει να βγάλουμε φωτογραφίες τους παρευρισκόμενους. Δια ψηφοφορίας αποφασίστηκε να μην υπάρχουν άλλες φωτογραφίες, παρά μόνον των δύο γιατρών του κ. Πανταζόπουλου και του κ. Ευαγγελάτου, πράγμα το οποίο σεβαστήκαμε.




00 inkefalonia general ad 300X250